Yle ahdingossa, kehittämiseen tarvittavat rahat alkavista yt neuvotteluista

0
Mainos

Ylellä raja tullut vastaan. Maailmaa muuttuu ja ylen on muututtava mukana. Puolen miljardin budjetista ei vaan lohkea kehitystyöhön rahaa. Jäljelle jää ainoana vaihtoehtona supistaa henkilökuntaa. Miksi ylen rahat eivät riitä, siitä kertoi iltalehti jo vuonna 2009. Ylen budjettia on ihmetelty aikaisemminkin. Suomen asukaslukuun ja henkilömääriin suhteutettuna ylen budjetti on kaksinkertainen esimerkiksi Britanian BBC:hin nähden.

Nyt yle on siis poistamassa ohjelmanimikkeitä ja siirtää radiotoimintaansa enemmän digitaaliselle puolelle. Syynä kuuntelijoiden siirtyminen mobiiliin. Ylen julkaisuista vastaava pääluottamusmies Juha Blomberg kertoo, ettei yt neuvottelut koske radiopuolen henkilökuntaa.

Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen piti tiedotustilaisuuden keskiviikkona henkilöstölle Pasilassa. Tilaisuus kesti puolitoista tuntia.

Mainos

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.