Mario Argenta pankki-bisnekseen.

2

Pankki-bisnes tulee mullistumaan kun eeppisyyttä pukkaa, kertoo turkulainen Mario Argenta. Koronkiskureita ja publikaaneja onkin rahoitus-alalla riittävästi.

Tulevaisuuden vaihtoehto nykyiseen pankkimaailmaan on eettisin perustein toimiva Pankki 2.0. Pankki ei ole vielä toiminnassa, mutta se eteen tehdään jo paljon suunnitelmia ja selvitystyötä. Turkulainen Mario Argenta on yksi hankkeen selvitystyötä tekevistä henkilöistä Turun alueella.

Useassa Euroopan maassa on eettisiä pankkeja jotka ovat toimineet jopa 30 vuotta ja ne toimivat edelleenkin hyvin menestyksekkäästi. Pohjoismaissa eettisiä pankkeja on jo Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Kaikki riippuu nyt siitä miten tämä koko käynnissä oleva prosessi elää. Paljon on vielä selvitettävää ja prosessoitavaa. Tilanne elää koko ajan, kasvaa ja kehittyy lopulliseen muotoonsa, Argenta toteaa.

Etiikka (m.kreik. ἠθική [φιλοσοφία], sanasta ἤθος, ēthos, vakiintuneet tavat) on tutkimusala, joka tutkii moraalia ja siihen liittyviä kysymyksiä kuten eettisen toiminnan periaatteita, oikeaa ja väärää, hyvää elämää, sekä arvojen ja eettisten väittämien luonnetta. di-gold

 

 

Asiasta kertoi kaupunkimedia Aamuset 27.02.2013. 

2 KOMMENTIT

  1. Öööö… Meillä on jo Rautaholvi ja ”LifeStyle markka”. Ei tarvitse saada kuin kansa käyttämään sitä.

    Otto ja antolainauksen voi perustaa osuuskunta pohjalta, 0% korolla. Ei tarvita kuin 5miljoonaa euroa pääomaksi niin sen jälkeen pankki vakavaraistuu hetkessä. Eikä sitä kaada mikään.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.