Poliisia tarvittiin koulussa keskiviikkona Järvenpäässä.

3

Järvenpään Jampassa sijaitsevassa Koivusaaren koulussa tarvittiin poliisia kesken koulupäivän keskiviikkona (28.09.) klo. 13 aikaan. Oppilas hyökkäsi toisen kimppuun.. 

Välikohtaus tapahtui kello 13 aikaan koulun käytävällä oppitunnin päätyttyä. Yhdeksäsluokkalainen poika hyökkäsi seitsemäsluokkalaisen pojan kimppuun ja potkaisi ja löi tätä.

Kantasuomalainen yhdeksäsluokkalainen poika hyökkäsi seitsemäsluokkalaisen maahanmuuttajan kimppuun.

Nuoret tulivat toisiaan vastakkain käytävällä. Kimppuun käyminen tuli käsittääkseni yllätyksenä toiselle oppilaalle. Siinä ehti olla ehkä yksi potku ja yksi lyönti. Huuto oli kovaa ja opettaja meni nopeasti väliin tilanteeseen, Koivusaaren koulun rehtori Marja Yliniemi kertoo.

Koululle ilmaantui pian tämän jälkeen neljä ulkopuolista aikuista, joista yksi oli hyökkäyksen kohteen huoltaja ja loput sisaruksia. Heidän kerrotaan uhkailleen koulun oppilaita, ja jopa käyneen kimppuun. Tämän jälkeen saapui poliisi. Ketään ei otettu kiinni.

En tiedä tarkkaan, mitä siinä tapahtui. Käsittääkseni oppilaan perheenjäsenten pääasiallinen tarkoitus oli tulla selvittämään oppilaan tilannetta ja kuntoa. Mutta olen kuullut sellaisenkin väitteen, että he olisivat tehneet muutakin kuin puhuttaneet tapahtuman osallisia, rehtori kertoo.

Poliisi kävi paikalla ja puhutti tapahtuman osapuolia. Kiinniottoja poliisi ei tilanteessa tehnyt. Kukaan ei saanut vammoja tapahtuneessa. Koulu toimii tänään torstaina normaalisti, myös selkkaukseen osallistuneet pojat tulevat kouluun. Järvenpäässä on tapahtunut nuorison kokoontumisia ja konfliktin-tapaista viimeksi tiistaina. di-gold

 

 

Asiasta kertoi Keski-Uusimaa 28.09.2016.

Koivusaaren koulu.

3 KOMMENTIT

  1. Turvallisuus ja pari muuta juttuu pitàis olla rasismin edellà,jostain politisesta syystà rasismi nostetaan ykkòseks ja sità hyvàkskàytetààn koko ajan. Sairasta touhuu

  2. Ei kai vaan tämä matu ollut yksi niistä Järvenpään tappeluun osallistuneista? Tai niistä joiden piti? Uutta ottelua odotellessa. Pinnan alla kiehuu.

    Toisaalta, en pitäisi ihmeenä jos matu ei olisi soittanut suutaan jo pidempään. Omakohtaisten kokemusten mukaan ne ärsyttää kaikkia koko ajan koska katsovat sen kansallisvelvollisuudekseen. Vetävät aina rasistikortin esiin ja kun saavat korvilleen niin uhriutuvat. Vaikka ovat terrorisoineet kaikkia työpaikalla/koulussa/yhtesikunnassa ja näinollen aiheuttaneet oman tilanteensa itse.

  3. Ei ole tarkempaa tietoa, onko kumpikaan po. tappelun osallisista ollut mukana aiemmissa katutappeluissa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.