Saksalaispankki Commerzbank irtisanoo 10,000 työpaikkaa

1

Saksalaispankki Commerzbank irtisanoo 10,000 työntekijää ja keskeyttää osinkojen jaon. Hermostuneisuutta on myös muillakin saksalaispankeilla. Toiseksi suurin Deutsche Bank joutuu pian vastuuseen vuosikymmenen takaisesta obligaatiosotkusta. Tästä sakoksi on veikattu 14 miljardia dollaria.

Yhden Euroopan pankkiirin sanoin, ”Euroopan pankkeihin ei kannata sijoittaa tällä hetkellä” kuvastaa tilannetta aika lailla.

Commerzbank siis irtisanoo yli viidenneksen työvoimastaan ja tähän suurimmaksi syyksi arvioidaan pankkien pitkään jatkunutta nollakorkolinjaa. Commerzbank kuitenkin suunnittelee 2300 uutta työpaikkaa kasvaville talouden alueille, joten lopullinen vähennysten määrä jäänee 7300 ihmiseen.

Osingoista Commerzbank on sanonut sen verran, että ne ovat jäissä toistaiseksi rakenneuudistusten kattamiseksi. Tosin sijoittajat veikkaavat, ettei osinkoja makseta ainakaan ennen vuotta 2020. Commerzbankin yksi omistajista on 15% osuudella Berliini. Saksan valtiovarainministeriö kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Asiasta enemmän: theguardian.com

1 KOMMENTTI

  1. No kun katsoo tuon pankin logoa niin pyramidihan siinä on keskellä. Juutalaisten tapa kerätä ensin kansalta rahat ja sitten näännyttää kansa. Toivottavasti saksalaiset ottavat rahansa pois, vaikka niinhän he ovat tehneet jo viimeiset puolitoista vuotta.

    Tämäkin pankkikriisi on täysin tekemällä tehty ja juutalaisten masinoima. Eurooppa pitää saada taloudellisesti polvilleen. Ja siinä sodassa uhrataan koko euroopan tulevaisuus ja tapetaan kansa joko fyysisesti tai taloudellisesti. Ranska haluaa viljavat Saksan maa-alueet. Englanti haluaa Norjan koska Norjalla on öljyä ja Venäjä havittelee Puolan mustan mullan maita.

    Ja kun koko euroopan käsittävä sota on saatu päätökseen niin uusien maiden muodostaminen on helppoa. Paitsi että Suomi ja Saksa ovat vaikeita paloja. Kummassakin maassa ollaan henkisesti vahvoja. Ja suomalaisilla on tileillään säästöjä, mitä muissa maissa ei ole. Se 80 miljardia euroa on EKP:lle ja koko EU:lle paha paikka. Meitä ei niin vain kyykytetä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.