Italian Mafian levinneisyys Euroopassa

    0

    European Journal of Criminology raportoi Italian mafian levinneisyydestä Euroopassa. Tutkimus on tehty julkisten poliisiraporttien pohjalta vuosilta 2000-2012 ja julkaistu 2015. Italian mafioiksi tutkimuksessa tunnistetaan Cosa Nostra, Camorra, ’Ndrangheta ja Apulian mafiat.

    Italian mafia on levittäynyt voimakkaimmin suhteellisen harvoihin maihin. Espanjassa, Saksassa ja Hollannissa mafian läsnäolo on vahvinta. Italia mafiaa on kuitenkin tavattu yli 40 maassa, ympäri maailmaa.

    Mafialla on luonnollisesti kielteisiä vaikutuksia kohdemaahansa. Näiksi on tutkimuksessa erikseen mainittu väkivalta, korruptio ja rahanpesu. Tiedetään myös, että mafia on ainakin Espanjassa ja Italiassa päässyt osingoille EU:n jakamista rahoista, joilla on sitten toteutettu järjettömiä ja kesken jääneitä projekteja.

    VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.