Britannian EU-eroaminen alkaa virallisesti tänään.

  1

  Englannin pääministeri Theresa May aloittaa tänään lainsäädännölliset toimet Britannian irroittamiseksi maan EU:hun liittävästä vuoden 1972 liittymissopimuksesta.

  Tämä on ensimmäinen askel Iso-Britannialle tulla suvereeniksi ja itsenäiseksi maaksi jälleen. Se palauttaa päätösvallan Britannian vaaleilla valituille instituutioille ja tarkoittaa, että EU:n valta Iso-Britanniassa päättyy, May sanoi.

  Lissabonin sopimukseen sisältyvää jäsenvaltion eroamispykälää, artikla 50, toteutetaan niin, että Englanti on EU:n ulkopuolella v.2019.

  Asiasta kertoi Verkkouutiset 02.10.2016

  1 KOMMENTTI

  1. Tähän suomen reppanapoliitikoilla ei ole munaa 😉 Mieluummin ovat isojen ja vahvempien helmoissa ottamassa käskyjä vastaan kuin itse päättämässä asioista. ”Finnish people are born to be ruled”, sanoi kerran joku ulkomaalainen herra netissä.

  VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.