Vain 6% – ja HS – luottaa Yhdysvaltain valtamediaan

1

Luottamus valtamediaan Yhdysvalloissa on rapautunut sen takia, että se koetaan asioita vääristeleväksi ja puolueelliseksi. Vain 6% väestöstä sanoo, että sillä on paljon luottamusta Yhdysvaltain valtamediaa kohtaan.

Presidentinvaalien osalta Demokraattien kannattajat kertovat luottavansa valtamediaan Republikaanien ja riippumattomien kannattajia enemmän. Yhdysvaltain valtamedia onkin nimenomaisesti Demokraattimielisen suurpääoman omistuksessa.

Tämä heijastuu myös Suomen uutisointiin Yhdysvalloista, koska ainakin Helsingin Sanomat toistelee tämän Demokraattimielisen valtamedian uutisointia lähes kritiikittömästi, vaikka 94% Yhdysvaltain kansasta suhtautuu kyseiseen uutisointiin epäilevästi.

Facebookissa lukemaansa uskoo 12% ja Twitterissä 18%.

 

Asiasta raportoi Associated Press huhtikuussa.

1 KOMMENTTI

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.