Naisten ympärileikkaus ei ole edes pahin ilmiö afrikkalaisessa seksuaalikäyttäytymisessä: Oletteko kuullet KUIVASEKSISTÄ?

Naisten alistaminen synnytyskoneiksi ja huvitteluvälineiksi on osa vakiintunutta tapakulttuuria suuressa osassa maailmaa, -on ollut sitä lukemattomien sukupolvien ajan. Nykyaikaisissa afrikkalaisissa valtioissa onkin jatkuvia terveys- ja asennekasvatus-kampanjoja, joilla perinteitä pyritään muttamaan. Ikäväkyllä näyttää siltä että muutoksia voidaan odottaa vasta sukupolvien päästä?

Suomalainen kansaedustaja Irina Krohn raportoi eräässä lehtikirjoituksessaan Keniassa näkemästään kampanjajulisteesta. Suurikokoinen taulu tien varrella yrittää vakuuttaa ohikulkijat, miespuoliset autoilijat, siitä, että ”ympärileikkaamattomuus ei vähennä miehen nautintoa yhdynnässä”. Paikalliset miehet ovat mieltyneet kuivaseksiin, eli yhdyntään jossa nainen ei ole kiihoittunut. Kuivassa elimessä kun kitka on suurempi. Voinee vain kuvitella, millaisissa paimentolais-oloissa moinen miehinen itsekkyys on voinut vakiintua maan tavaksi.

Kansanedustaja Marjatta Vehkaoja on myös vaikuttunut afrikkalaisesta seksuaalikulttuurista:

”Kehitysapua antavan maan edustajana jotenkin loukkasi, ettei seksikäyttäytymistä olla kohdemaissa valmiita muuttamaan. Traditioihin kuuluu aloittaa seksisuhteet aikaisin eikä suojattu s***i kuulu tapoihin. Seksuaalinen uskottomuus on pikemmin tapa kuin poikkeus. HIV-AIDS-ongelmien takia erityisesti nuoret tytöt ovat haluttua riistaa seksimarkkinoilla. Monet miehet arvelevat jopa parantuvansa AIDS:sta jos makaavat neitsyiden – jopa omien tyttäriensä – kanssa. Sambian ns. kuivaseksi tehostaa tartunnan vaaraa.” (Marjatta Vehkaojan yhteyslehdykkä 1/2000)

aids-africa-map-2007-numberKuivaseksiä eteläisessä Afrikassa käsittelee myös Ylioppilaslehden (18-99) Malawi-raportti:

”Aidsin ja muiden sukupuolitautien leviämistä lisää yleinen tapa harrastaa kuivaseksiä, dry s*x. Nainen kuivaa esimerkiksi froteepyyhkeellä emättimensä, jotta s***i olisi miehelle miellyttävämpää.

Lähes kaikilla naisilla on jokin emätintulehdus puutteellisen kuukautishygienian vuoksi, joten heillä on paljon vuotoja ja hajuja, jotka halutaan pois. Samalla tartuntariski kasvaa, kun suojaavaa limakalvoa ei ole, (Väestöliiton asiantuntijalääkäri) Pirkko Kiviluoto kertoo.”

What is dry s*x, and why do you need to know about it?

’Dry S*x’ Is the African Sexual Health Issue No One’s Talking About

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.