Fennovoima ei kehtaa toimittaa Rosatomin pumaskoja STUK:lle.

1

Kahden hallintokulttuurin yhteentörmäys hidastaa suunnitellun Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamista. Venäläisen Rosatomin Fennovoimalle toimittamat tekniset tiedot ja piirustukset ovat jääneet Fennovoimassa pöydälle ihmeteltäviksi. Niitä ei ole toimitettu Säteilytyrvakeskukseen STUK:iin tarkastettaviksi.

Asiasta kirjoitti Kaleva 20.10.2016:

Fennovoiman venäläisellä laitostoimittajalla Rosatomilla on vaikeuksia ymmärtää suomalaisia viranomaisvaatimuksia. Rosatom on tarjonnut Pyhäjoen ydinvoimalan suunnitelmiksi kopioita Venäjälle rakennettavan ydinvoimalan suunnitelmista.

Suunnitelmakopiot eivät kelpaa Fennovoimalle. Se ei ole suostunut toimittamaan niitä Säteilyturvakeskuksen tarkastettavaksi. Tämä on viivästyttänyt rakentamislupahakemukseen liityvien lupa-aineistojen toimittamista STUKille. Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen kertoo kaiken Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen suunnitteluaineiston tulevan Venäjältä.

Ydinvoimalan toimittajaa Rosatomia edustaa Pyhäjoen projektissa Suomeen rekisteröity RAOS Projekt Oy. STUK:ssa ei olla tämän toimijaan lainkaan tyytyväisiä, ja valvontatarkastuksia jatketaan. Kaleva tänään: ”STUKin mielestä laitostoimittajan organisoituminen ja vaadittavien johtamisjärjestelmien kehitys ei vastaa rakentamislupahakemuksen jättämisen yhteydessä esitettyjä suunnitelmia.

Nitshevoo-harasoo-kulttuuri ei siis ehkä toimi jälkiteollisessa Suomessa, jossa on totuttu täsmällisyyteen, eikä varsinkaan ydinvoimaloihin. di-gold-1

 

1 KOMMENTTI

  1. … lain mukaanhan ydinvoimaa rakentavan tahon ei tarvitse mitään muuta kuin todistaa että heillä on riittävästi rahaa laitoksen rakentamisen loppuun asti saattamiseen.

    Toisaalta, ydinvoima on todella epätaloudellista. Kun otetaan huomioon se että jätteitä pitääsäilyttää satojatuhansia vuosia, niin jo yksi ainoa 60W hehkulamppi luolaston ulko-oven päällä kuluttaa enemmä energiaa kuin koko ydinvoimala tuottaa koko toiminta-aikanansa.

    Miksei siis hylätä heti kannattamattomana ja siirrytä seuraavaan energialähteeseen?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.