Ihmisoikeussankaria epäillään vihapuheesta ja muustakin.

0

Aleppon joulupukkina tunnettu Rami Adham on nyt joutunut tarkempaan syyniin toiminnastaan. Esille on tullut epäily rahankeruurikoksesta, salakuljetuksesta, yhteydenpidosta terroristeihin, ja nyt myös syyllistyminen vihapuheeseen l. väkivaltaan yllyttämiseen. Miksi aina käy näin?

Juuri olemme toipuneet hämmennyksestä, kun rasisminvastaisen videon toinen päätähti -Palefacen ohella- Al-Muntazar Al-Mehsen vangittiin törkeään väkivaltarikokseen epäiltynä. Nyt SDP:n ihmisoikeus-mallinukke Rami Adham on epäilyn kohteena monista rikoksista. Yle:

Keskusrikospoliisi on käynnistänyt esiselvittelyn lelusalakuljettajana tunnetun Rami Adhamin toiminnasta. Poliisi selvittelee, onko Adhamin nettikirjoittelussa kysymys vihapuheesta ja toisaalta selvittelyn alla on myös varainkeruu Syyriaan.

– Tässä on kysymys esiselvittelystä sen osalta, että onko tässä kysymys esimerkiksi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan eli vihapuhekirjoittelusta, rikosylikomisario Tero Haapala keskusrikospoliisista kertoo Ylelle.

Rami Adhamista kirjoitti Yle 21.10.2016.

Al-Muntazarista kirjoitti Yle 30.10.2014.

Monikulttuurin rikautta Suomelle on toistettu arvovaltaisillakin äänillä, ja meille on esitelty vuosien varrella henkilöitä, jotka ovat Suomeen päästyään menestyneet täällä ja oppineet rakastamaan maatamme. Muistamme mm. uusssuomalaistuneen Umayja Abu-Hannan innostuneet puheenvuorot Suomesta uutena kotimaanaan. Muistamme myös, ettei hän enää asu täällä, eikä omien sanojensa mukaan aio pissatakaan tänne päin. Nyt meillä on entisia medialellikkejä, nyt rikosepäiltyjä.

Milloin tulee se poikkeus joka vahvistaa säännön?, kysyy nyt moni mediaa seuraava suomalainen. di-gold-1

Lelumies-Ramin viitekehys on ISIS-Da’eshia vastustava kilpaileva firma, joka edustaa al Qaedaa Syyriassa. Nämä käyttivät ennen nimeä al Nusra. Kuvassa Rami paikallisen jihadistijohtajan kanssa. Anter Yasa kirjoittaa fb:ssa lelumiehestä.

alskeidalelumies

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.