Forssassa jälleen: Rivien välistä voi lukea, että matuthan ne siellä?

2

Poliisin niukkasanainen tiedote aamuyön (22.10.) mekkalasta Forssan vastaanottokeskuksen välittömässä läheisyydessä ei mainitse tappelijoiden etniteettiä, vain ”kaksi seuruetta”, mutta tämänpäivän uutisten kuluttaja osaa päätellä:

Forssassa kahden seurueen sanaharkka ajutui molemminpuoliseksi pahoinpitelyksi lauantaina aamuyöstä. Pahoinpitely ja sanaharkka käytiin Forssan vastaanottokeskuksen lähistöllä Turuntiellä.

Rikoskomisario Riku Vihtilän mukaan henkilöt eivät saaneet pahoja vammoja. Sanaharkan aluksi paikalla oli ollut muutamia henkilöitä. Seurueet olivat ryhtyneet huutelemaan toisilleen ja paikalla oli toistakymmentä henkilöä. Poliisi ei ota kantaa, oliko kahakassa vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoita.

Poliisin yhä tärkeämmäksi tehtäväksi niukkenevien resurssien Suomessa on nousemassa rikosten ennaltaehkäisy. Se ei tarkoita yksinomaan potentiaalisten pahantekijöiden profiloimista, ja rikosten mahdollisuuksien estämistä heiltä, vaan myös mahdollisesti rikosuhreiksi joutuvien ohjeistamista välttämään vaaraa. Tämä säästäisi sekä oikeuslaitoksen, että poliisin resursseja, ja suojelisi lainkuuliaisia kansalaisia joutumasta rikosten kohteiksi.

Silläkään ei ole vähäistä merkitystä, jos rikoksiin alttiit henkilöt eivät saa tilaisuutta urautua rangaistuslaitosten toistuviksi asiakkaiksi, vaan että ”tilaisuus tekee varkaan” ei toteudu heidän kohdallaan. Mihinkään ylimääräiseen järjestysvallalla ei ole irroittaa voimavaroja, mutta tämänhän voisi toteuttaa muun toiminnan ohella? Esm. antamalla julkisuuteen röyhkeisiin ja väkivaltaisiin tekoihin toistuvasti syyllistyvien ihmisryhmien tuntomerkkejä, että osaisimme näitä vältellä.

Yle 22.10.2016.

2 KOMMENTIT

  1. ” Poliisi ei ota kantaa, oliko kahakassa vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoita.”

    Rivien välistä luin näin .. – Suomenkin poliisit pelkää, emme uskalla sanoa, että kahakassa oli vastaanottokeskuksen ”turvapaikanhakijoita”…

  2. Kuinkas se olikaan ”Muslimille on kunniaksi hyökätä ensin…”. Eli, aina kun näkee uslimin pitää olettaa että se hyökkää päälle. Se on heille kunniaksi, vaikka korville tulisikin. Tässä tapauksessa kohteeksi oli valikoitunut määrältää alivoimainen vastustaja sekä heikommasta sukupuolesta. Siksi muslimiet keräsivät itselleen kunniapisteitä hyökkäämällä heidän kimppuunsa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.