Isis vaihtaa muinaisjäännöksiä venäläisiin aseisiin – vaihtokauppaa hoitelee Italian mafia

2

Italialaisen sanomalehti La Stampa:n selvityksen mukaan kaksi italialaista mafiajärjestöä, ’Ndrangheta ja Camorra, välittävät vaihtokauppaa, jossa venäläisten rikollisjärjestöjen Moldovasta ja Ukrainasta salakuljettamat aseet päätyvät Isisin käsiin. Maksuksi aseista Isis toimittaa muinaisen Rooman ja Kreikan aarteita, jotka ovat peräisin laittomilta kaivauksilta mm. Libyan Leptis Magnasta, Cyrenestä ja Sabrathasta, jotka kaikki ovat Unescon Maailmanperintökohteita.

La Stampan toimittaja Domenico Quirico esiintyi muinaisesineiden keräilijänä päästäkseen seuraamaan ’Ndranghetan kontrolloimaa kaupankäyntiä Napolin seudulla. Hän esitti olevansa kiinnostunut kahdesta mahdollisesta taideaarteesta – yksi oli roomalaisen patsaan pää, jota myytiin hintaan 60 000 euroa, ja toinen oli kreikkalainen jumalpatsas, jonka hinta oli miljoona euroa.  Muinaisesineet laivataan Libyan Sirtestä, Isisin entisestä tukikohdasta, Calabrian Gioia Tauroon, jonka suuren sataman kautta ’Ndrangheta on perinteisesti salakuljettanut kokaiinia Euroopan markkinoille. Muinaisaarteet päätyvät enimmäkseen ostajille Venäjällä, mutta myös keräilijöille Kiinassa, Japanissa ja Saudi-Arabiassa. On merkillepantavaa, että arkeologisten esineiden laiton virta Lähi-Idästä Venäjälle alkoi jo neuvostoaikana, jolloin niitä toimitettiin maksuksi aseista, jotka päätyivät Palestiinaan.

Muinaisjäännösten, joita jihadistit tuhoavat fanaattisen raivon vallassa heidän itse levittämässään videomateriaalissa, on todettu olleen itse asiassa suurelta osin kipsijäljennöksiä. Näiden propagandavideoiden tarkoituksena on näyttää jihadistit tukijoidensa silmissä idealistisesti puhtaampina kuin he todellisuudessa ovat. Tosielämässä raha ja valta menevät puhdasoppisen uskonkiihkon edelle Isisin toiminnassa – ”epäjumalten kuvia” ei tuhota, vaan myydään. Antiikkiesineiden kauppa on orjakaupan ja huumekaupan ohella yksi Isisin tärkeimmistä tulonlähteistä. Isisin liikemiehet eivät kuitenkaan ole ehtineet estää kaikkea joukkojensa kiihkosilmäistä tuhovimmaa – mm. Palmyrassa, jonka Venäjän ja Syyrian joukot vapauttivat Isisin miehityksestä, monilta taidehistoriallisesti korvaamattomilta patsailta oli ehditty katkaista pää, joten niitä ei ole voitu muuttaa rahaksi.

Aitojen muinaisjäännösten ohella Isis tosin myy myös taideväärennöksiä. Syyrian museohallinnon johtaja Maamoun Abdulkarim kertoo, että matkalla pysäytettyjen, salakauppaan matkalla-olleiden muinaisjäännösten joukossa peräti 70 prosenttia on ollut jäljennöksiä.

http://www.lastampa.it/2016/10/16/esteri/arte-antica-in-cambio-di-armi-affari-doro-in-italia-per-lasse-fra-isis-e-ndrangheta-x9uX3cnjg6B3BhbIe4nTKK/pagina.html

2 KOMMENTIT

  1. No, näillä kahdella muinaisjäänteellä ei vielä paljoa osteta. Nykyisellään ISIS:illä on Amerikkalaisten aseet, singot, panssariajoneuvoja, maastoautoja, helikoptereita. Ja tätä minä ole ihmetellyt alusta asti että mistä rahat ja tarvikkeet ovat tulleet. Noilla kun nimenomaan pitäisi olla käytössä sitä vanhaa Venäläistä kalustoa mutta niillä on uusinta Amerikkalaista.

    Saattaa olla että nyt kun Venäjä on astunut mukaan puhdistusoiperaatioihin niin Amerikkalaiset eivät enää uskalla toimittaa aseitaan ISIS:ille, koska ne jäävät Venäläisten haltuun. Vaan nyt sotatantereelle toimitetaan Venäläisten vanhaa kalustoa.

    Tulevaisuus tulee osoittamaan senkin kuka rahoittaa koko tätä sotaa. Jossa tuhmät kaapumiehet osoittelevat sormella ja unelmoivat neitsyistä tuonpuoleisessa. Heikkolahjaisia kun on aina helppo öönöttää.

  2. Venäjä ja Itäblokki olivat terroristien ystäviä. Oriana Fallaci kiinnittikin kiukkuisesti huomiota asiaan. Hän totesi suoraan, että arabimaiden ja itäblokin lentoyhtiöiden koneissa voi tuntea olevansa turvassa terroristeilta: Eivät nämä rahoittajiensa kättä pure.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.