Kantelu: virkamiehet tilille väärin myönnetyistä oleskeluluvista?

Suomen Uutiset raportoi varatuomarin ja vanhemman hallitussihteerin, Lauri Nordbergin, tehneen kantelun maahanmuuttoviraston käytännöstä, jonka mukaan Irakin Bagdadista ja Somalian Mogadishusta tuleville myönnetään oleskelulupa lähes automaattisesti.

Nordberg perustelee kantaansa mm. sillä, että muut maat toimivat toisin ja siten, että hän kiistää maahanmuuttoviraston käyttämien tahojen, kuten UNHCR:n, Amnesty Internationalin ja Human Rights Watchin olevan asiassa asiantuntijoita, koska ne ovat selkeän puolueellisia.

Nordbergin mukaan Suomeen tulleiden n.s. pakolaisten olisi pitänyt paeta turvallisille alueille maansa sisällä eikä tulla Suomeen. Varatuomari Nordberg myös kysyy kantelussaan tulisiko virkamiesten korvata heidän Suomen valtiolle aiheuttamansa mittavat vahingot.

 

Nordberg esittää taloudellisesta ja ympäristönäkökulmasta kestäväksi tavaksi heidän auttamisensa pakolaisleireillä lähellä heidän kotejaan. Nordberg kertoo eronneensa Vihreistä Eero Paloheimon kanssa samaan aikaan ja samasta syystä:

”Massamaahanmuutto Eurooppaan ei ole kestävän kehityksen mukaista ja ekologisesti perusteltua.”

2 thoughts on “Kantelu: virkamiehet tilille väärin myönnetyistä oleskeluluvista?

 • 25.10.2016 at 07:58
  Permalink

  Miesten ainaiset rikollisjärjestöt !
  Miten miehen geenejä voisi vaihtaa tai poistaa tuota vahingollista tekijää joka vain saa miehen tappamaan ja rähinöimään?
  Eikö aikuinen yksilö ihmisenä milloinkaan kypsy ?

  Reply
 • 25.10.2016 at 09:12
  Permalink

  Nordberg on käytännössä oikealla asialla. Mutta tyypilliseen suomalaiseen tapaan esittää kysymyksiä. ja kun oikeudelle esittää kysymyksiä niillä ei ole mitään vaikutusta tai painoarvoa koska niihin voidaan vastata ”ei”. Oikeudelle pitää aina esittää väittämiä vaatia päätöksiä. Vain silloin okeuden tulee tehdä päätös jossa on perustelu. Ja siihen perusteluun pääsee aina kiinni. Niin että hyvä asia josta ei kuitenkaan tule populistisia vaikutuksia kummenpia seuraamuksia. Eikä kukaan edes muista tätä 3kk päätöksen jälkeen.

  Mitä tulee Marjon kommenttiin niin maahanmuuttajien rikollisia geenejä ei voi poistaa. Niihin voisi soveltaa lobotomiaa mutta sitä ei pidetä nykyisellään eettisenä ratkaisuna. Sähköshokit, nykyisin anestesiassa annettuna, ovat kuitenkin osoittaneet hyvät puolensa. Ja anestesiassa annettuna potilaille ei jää edes pelkotiloja joista voisi kummuta uusia ongelmia. Marjon kannattaa ajaa tätä asiaa eteenpäin jolloin rikolliset jengit tulevaisuudessa vähenisivät.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.