Toyota takaisinkutsuu 5,8 miljoonaa airbag viallista

0

Toyotalla on meneillään takaisinkutsu joka koskee tällä kertaa 5,8 miljoonaa autoa. Viallisia turvatyynyjä on asennettu viistoperäisiin Corolloihin, Yariksiin ja Vitziin. Kyseessä on kuljettajan ja matkustajanpuolen etuturvatyynyistä. Viallisia turvatyynyjä on ainakin vuosimalleissa toukokuu 2000 – marraskuu 2001, huhtikuu 2006 ja joulukuu 2014 autoissa.

Turvatyynyt on valmistanut Japanilainen Takata ja vika on paikannettu turvatyynyissä käytettyyn ammoniumnitraattiin, joka kuivuessaan saattaa räjähtää liian voimakkaasti kuumissa olosuhteissa. Nämä on yhdistetty ainakin 16 kuolemantapaukseen.

Uusi takaisinkutsu koskee myös jo kertaalleen 20,000 takaisinkutsuttua autoa vuodelta 2010.

Toiseksi vaaran syyksi epäillään ”kuivausaineen” puuttumista turvatyynyjärjestelmästä.

Nyt Takataa odottaa massiiviset korvausvaateet viallisista turvatyynyistä. Viallisia tyynyjä on myyty markkinoille noin 100 miljoonaa kappaletta.

Lähteet: euronews,

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.