”Oppilaiden opettajiin kohdistamat rasismisyytökset yleinen imiö.”

4

Suomen Uutisten mukaan Suomen koululaitos on todella ongelmissa uuden oppilasaineksen kanssa. Lehti otti selvää, pitääkö jo v.2012 valmistuneen pro-gradu tutkielman ”Maahanmuuttajat suomalaisessa koulussa” antama huolestuttava kuva paikkaansa haastattelemalla pk-seudulla toimivaa naisopettajaa.

Kulttuurien törmäys kouluissa on tosiasia, se haittaa vakavasti oppimistuloksia. Ongelmia on mm. kurinpidossa, osan maahanmuuttajaoppilaista vierastaessa naisopettajien antamien käskyjen noudattamista. Suomen Uutiset:

Nämä keinot ovat vain monesti riittämättömiä. Moni opettaja myös saattaa seurausten pelossa vältellä puuttumista häiriökäyttäytymiseen, jolloin häiriköinti jatkuu. Oppilaiden opettajaan kohdistamat rasismisyytökset ja muut tällaiset väitteet ovat yleinen ilmiö, opettaja kertoo.

– Monella opettajalla on hyvin korkea kynnys edes koskea lapseen, jos tämä kieltäytyy noudattamasta opettajan poistumiskäskyä. Toinen asia taas on se, että jos lapsi kokee koulun käytännöt ja järjestelyt itselleen vieraaksi, hän ”viis veisaa” esimerkiksi koulun järjestyssäännöstä. Näin on tosin asianlaita aivan oppilaan taustasta riippumatta.

Tampereen yliopistossa 2012 tehdyn pro-gradun antama kuva on samansuuntainen. Opinnäytteen tekijä löysi kaksi ongelmia aieheuttavaa seikkaa:

 1. Oppilaan kulttuuri.
 2. Oppilaan kielitaito.

Torjuva reagointi naisopettajan auktoriteettiin on kulttuurinen piirre, joka yhdistyneena kielitaidottoman oppilaan turhautumiseen tuottaa hallitsemattoman häiriöpotentiaalin. Kun fyysinen kurinpito on Suomen kouluista jäänyt 1930-luvulle, opettajan puuttuminen kehkeytyvään häiriökäyttäytymiseen sekä viivästyy että on tilanteeseen nähden liian mieto.

Opettajakuntaamme on rekrytoitunut opettamiseen hyvin motivoitunut ja todella lapsien parasta ajatteleva joukko, joka on myös hyvin sitoutunut suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa painottavaan ajatteluun, jos saan sanoa: Vasemmistoliberalismiin. Nämä ihmiset todella tekevät parhaansa kaikkien oppilaiden, ja erityisesti heikompien hyväksi. Nyt on vaan niin, että maahanmuuttajaoppilaat muodostavat heille ylivoimaisen taakan.

Suomen Uutisten erinomainen katsaus, joka on kirjoitettu hyvin varovaisin ilmaisun, antaa vain kalpean kuvan siitä tilanteesta, joka vallitsee luokkaluoneissa. Opettajat palavat loppuun, etsiytyvät toisiin -mamuttomiin- kouluihin tai vaihtavat ammattia. Herätkää hallituksen pahvit, ”we have a problem”.

Oppilaiden vanhemmat, kautta eteläisen Suomen, ovat taho joka tarkkailee asioita, tekee johtopäätökset, mutta ei puhu. Espoossa, kun rakennettiin uutta pientaloaluetta, asunnonostajaperheet tiedustelivat ensimmäisenä kysyttynä asiana: ”Mihin koulupiiriin?” Saatuaan positiivisen vastauksen, lapset tältä alueelta menevät mamuttomaan peruskouluun, pientalot menivät kaupaksi.  Kun opetusvirasto muuttikin suunnitelmiaan, liitti uuden alueen Espoon ns. keskuksen koulupiiriin, puhkesi raivo. Nämä tulevien oppilaiden vanhemmat eivät olleet rasisteja. He vain ajattelivat lastensa parasta.

Koulujemme opettajat eivät myöskään ole rasisteja. He eivät vierasta kouluhallituksen opetussuunnitelmien monikulttuuri-painotteisuutta, haluvat tukea niin kotimaisia kuin maahanmuuttajaoppilaita, mutta heidät on asetettu mahdottoman tehtävän eteen.

Vasemmistopuolueet, jotka nauttivat huomattavaa kannatusta  ns. luovien alojen väen, mm. opettajien, keskuudessa, ovat olleet yhtä vaiti näistä ongelmista, kuin hallituskin. Samaan aikaan Suomen suurin vahvuus, maailman paras opetustoimi, on kriisissä. di-gold

Suomen Uutiset 25.10.2016.

 

4 KOMMENTIT

 1. Kiitos artikkelista. Käytös- ja kulttuurierojen lisäksi, on vielä valitettava tosiasia se, että tiettyjen maahanmuuttajaryhmien älykkyysosamäärä on huomattavasti eurooppalaista alempana. Tällöin hyvilläkään erityistukitoimilla, ei ole toivottavaa vaikutusta ja kaikkien opetus kärsii. Kotouttamisesta pitäisi myös luopua, se on turhaa! Muslimit eivät tule koskaan integroitumaan kristilliseen valtaväestöön.
  Monikulttuurisuus kouluissa on valtava taakka, sekä käytännön järjestelyissä että taloudellisesti. Ei opettaja ole rasisti, jos rehellisesti kertoo asiat, niinkuin ne ovat.

 2. Tämä on täysin totta. Videossa missä opettaja räjähtää oppilaille aiheellisesti korostetaan sitä miten vanhemmat eivät ole opettaneet nuorille käytöstapoja. Ja vastauskin tulee videolla ”Mitä vittua…” ”vittuuks tähän mun vanhemmat vedetään…” ”sulla ei vittu ole oikeutta arvostella mun vanhempia…”. Oppilaiden käytös ja vanhempien kaytöstapojen koulutus käy videolta yksiselitteisesti selville.

  Suuremman ongelman, ja ehkä korjaamattoman, tästä tekee se että nämä nykyiset vanhemmat ovat ensimmäiset ”vapaan kasvatuksen” vanhemmat joita ei koskaan rankaistu. Ne saivat tehdä kerta toisensa jälkeen mitä halusivat ja joka kerta niille kärsivällisesti kerrottiin miksi ei niin saa tehdä ja miksi toisesta (esim. hakatusta) tuntuu pahalta. Ja suurin uhraus jonka nämä joutuivat tekemään oman tekonsa jälkeen oli pyytää anteeksi. No, nyt nämä ihmispolot eivät tiedä mikä on normaalia käytöstä jolloin heidän opetustaitonsa tässä suhteessa on nolla. Ja tämä seuraavan sukupolvi joka nyt kouluissa lääppii puhelimia sekä häiriköi tunteja opettaa aikanaan omia lapsiaan.

  Sama kaava on havaittavissa työelämässä. Maatamme pyörittää jo eläköitynyt ryhmä ihmisiä. Heidän olisi pitänyt jäädä jo eläkkeelle mutta ahneuksissaan he ovat yhä työelämässä aiheuttaen omalta osaltaan yhteiskunnan taloudellista kurjuutta sekä työttömyyttä. Mutta, seuraavan 20 vuoden aikana maatamme kohtaa suuri onnetomuus. Meille astuu työelämään ja sen johtoon henkilöitä jotka eivät ole päivääkään tehneet töitä, heidän tietotaitonsa on kurssitodistusten tapetoima ja hyväksilukujen päälystämä. Heillä on arvonimiä ja titteleitä vaikka muille jakaa mutta heidän tietotaitonsa on peruskoululaisen tasoa. Voittekokuvitella: kaksi labramestaria ja kolme DI:tä joista kaksi tohtoria eivät osaa säätää MIG:issä langan nopeutta? Kun tämä taidottumuus opetustyössä kertaantuu työelämään (opettajina ammattikouluissa ja ammattioppilaitoksissa) ja oppilasmateriaali on sellaista kuin se videon kalaisena on, niin tulevaisuus näillä ruusunnupuilla on todella karu.

  Jos ei mitään mullistavaa tapahdu niin nykyinen 10-15 vuotiaiden sukupolvei tulee elämään taloudellisesti todella köyhää aikaa. 15-25 vuotiaiden sukupolvi saa vielä nauttia vanhempiensa säästöistä mutta rajansa kaikella koska verotus tulee olemaan 45% kahdeksan vuoden kuluttua. Samaan aikaan suomalaisten määrä räjähdysmäisesti laskee (häviää 35%) joka tarkoittaa että olemme vähemmistönä omassa maassamme kolmenkymmenen vuoden kuluttua.

  Siinä kohtaa nelikymppisinä on turha huutaa ”vittuuks mun vanhemmat tähän kuuluu” kun vastapuoli ei osaa suomea. Eikä itsekkään osaa tehdä rikosilmoitusta kun lääpittävä lasinpala on viety ulottumattomiin. Ei osata edes kirjoittaa koska sitä ei ole opetettu kouluissa viiteentoista vuoteen.

  Tulevaisuus on näiden ”Suomen toivojen” osalta melko synkkä. Ja he itse muokkaavat sen.

  • Kyllä. Vapaa kasvatus ja kulttuurimarxismi ovat myös ongelma. Oppilailla ja vanhemmilla on paljon oikeuksia, mutta vähän velvollisuuksia. Koulukiusaaminen on entistä suurempi ongelma, ja vaikka siitä puhutaan, teot eivät näy käytännössä. Kasvatuskeinoina ovat sovittelu ja keskustelu, valitettavasti yhtä tyhjän kanssa! Vaikka laki on, sitä ei uskalleta käyttää esim.kiusaajan erottamista koulusta. Koulut ovat tuhon tiellä, ja jälki näkyy jo naapurissamme Ruotsissa.

 3. Koska nuo mutakuonot eivät ymmärrä, että saavat maailman parasta koulutusta ja sivistystä, painukoot takaisin savannin reunalle. Ajettava ulos kouluista, villitsevat suomalaisiakin nuoria.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.