Suomeen tullaan sosiaaliturvan perässä, osaajat muuttavat pois.

3

Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Viren näkee huolestuttavia piirteitä Suomen maahanmuutto- ja maastamuuttotilanteissa: Ammattitaitoiset nuoret suomalaiset hakevat töitä matalamman verotuksen maista, ja Suomi vetää puoleensa sosiaaliturvan varassa eläviä. Tilanne on Suomen kannalta kestämätön, ja ilmiö ruokkii itseään.

Viren:

Suomeen muuttavat vain ne, joiden pontimena on maailman avokätisin sosiaaliturva. Globalisoituvassa maailmassa koulutetut tulevat ja menevät, koulutusta voi tarjota kaikille (omille ja muiden maiden ihmisille), mutta ei ole mitään taetta siitä, että hyöty jäisi kotimaahan. Suomi ei sitä paitsi voi yksinään päättää, mitkä tuotteet se kansainvälisessä työjaossa ottaa omaa rooteliinsa, hän kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

 

Asiasta kertoi Verkkouutiset 29.10.2016.

3 KOMMENTIT

  1. Saksa, Suomen pitkäaikainen kauppakumppani on ollut jo vuosia muuttokohde. Saksassa kaikki on paremmin. Ympäristö, asuminen, ruoka, vaatteet. Niin… ja se suomalaisen pyhä lehmä: auto.

    Saksassa tulotaso on kolmekertaa parempi, verotus melkein puolet ja jos näistä yhtään osaa laskea, niin asumiselle jää huomattavasti suurempi potti kuin arvaisi. Elämä nyt vaan on Saksassa ihanaa.

  2. Tämä on jo todellisuutta…koulutetut nuoret hakeutuvat pois maasta ja tilalle tulee luku-ja kirjoitustaidottomia muslimeja. Hyvinkin nuoret opiskelijat tekevät jo tulevaisuuden suunnitelmiaan ja kertovat valmistuttuaan lähtevänsä pois Suomesta. Nuoret perustelevat lähtöaikeitaan lisääntyneellä turvattomuudella ja sillä ettei heidän tarkoituksensa ole jäädä tänne elättämään yhä kasvavaa muslimijoukkoa, jotka elävät sosiaalitukien varassa.
    Suomen tulevaisuus ei siis näytä hyvältä. Tämän päivän päättäjät eivät joko ole tehtäviensä tasalla tai sitten tarkoitus todella on luovuttaa tämä maa islamisteille ja samalla suomalaisten satojen vuosien työn tulos tuhottavaksi.

  3. Olin viisivuotta Saksassa töissä ja säästin normaalin elämisen rinnalla itselleni omakotitalo rahat. Siihen en pystynyt enkä pysty ikinä suomessa. Talon ostin kuiteskin Suomesta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.