Syyttäjä vahvistaa: Ilja ollut kiinniotettuna Barselonassa.

13

Ilja Janitskinin tapausta hoitanut syyttäjä Heikki Wendorf vahvisti Ylelle, että Barcelonassa Espanjassa asuva Ilja Janitskin oli  Espanjan poliisin toimesta kiinniotettuna.  Janitskin on julkaissut videon, jolla kommentoi pidätystään ja vapautumistaan..

Yle:

MV-lehden perustaja Ilja Janitskin on otettu kiinni Espanjassa torstaina, vahvistaa syyttäjä Heikki Wendorf Ylelle.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi Ilja Janitskinin poissaolevana lokakuun alussa. Samaan aikaan myös syyttäjä haki Janitskinista eurooppalaista pidätysmääräystä.

Omassa Facebook-profiilissaan Janitskin väitti lauantaina päässeensä vapaaksi Espanjassa. Videolla esiintyvä Janitskin kertoi olleensa kiinni otettuna kolme päivää.

Janitskin vangittiin poissaolevana Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä. Helsingin Hovioikeuys hylkäsi 24.10. päätöstä koskevan valituksen. Vangitsemis-asia on siis loppuunkäsitelty alioikeudessa ja hovissa. MTV:

Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotion mukaan Suomi voi esittää Espanjalle luovutuspyynnön, mutta myös ’eurooppalainen pidätysmääräys’ on mahdollinen. Tässä tapauksessa menettely on nopeampi:

Ei ole poissuljettua, että MV-julkaisua koskevasta kokonaisuudesta löytyy jotain sellaista, että eurooppalaista pidätysmääräystä ei voida vangitsemispäätöksen jälkeen sulkea pois. Epäillyn rikoksen rangaistusasteikon yläpään pitää olla minimissään vuosi, Nuotio kuvailee toteutumisen ehtoja.

Eurooppalainen pidätysmääräys on käytännössä nopeutettu luovutusmenettely. Tällaista menettelyä voidaan soveltaa, jotta henkilöitä saadaan vastaamaan rikosoikeudenkäynteihin tai henkilö saadaan suorittamaan toisesta EU-maasta vähintään neljän kuukauden rangaistusta.

Janitskinia koskevat rikosepäilyt ovat Helsingin poliisin mukaan:

 • Kunnianloukkaus.
 • Törkeä kunnianloukkaus.
 • Rahankeräysrikos.
 • Rahapelirikos.
 • Tekijänoikeusrikos.

Nykysuomi seuraa tilannetta. di-gold-1

 iljabutton

13 KOMMENTIT

 1. On se nyt vittu, kun mies joka haukkuu matuja halutaan vangita, mutta kun ählämiapinat tekee ihan oikeita rikoksia, selviää ehdonalaisella ja sakoilla, jotka valtio maksaa lapsen raiskauksesta.

 2. Ihmetyttää todellakin tuo rikosten tärkeys järjestys. Sana poliiseja riittää, autoilijoita sakotetaan. Itse ainakin olen tehnyt henkilökohtaisen päätöksen että sakkoja en maksa autoilusta ja sananvapaudesta. Niillä lapuilla pyyhin per…

 3. Niin, iljan pidätys, oikeudenkäynti ja mahdollinen vankeustuomio vaikuttaa muka jollain tapaa mv lehden olemassaoloon.
  Kuinka idiootti saa olla että luulee taikka tietää mv lehden sulkeutuvan anytime soon?
  Se pullasorsan näkönen syyttäjä vois alkaa vaikka laihikselle ja kammata naamansa vaikkei se siitä viisaammaksi tule, kiikkuun vaan ja kaikki suvakit vois tehä itsarin, päästään yhdestä paskasta eroon.

 4. Taas idioottisuvakit yrittää syyttää Iljaa ja verrata matti nykäseen. Menkööt kaikki suvakit ählämeitten muijiksi ja häipyköön Suomesta paratiisiin ilman paluuta. Se helv.tti on jo ählämeille lämmitetty, että sinne vaan suvakkeineen.
  Iljalle saamme olla kiitollisia siitä että saamme oikeata tietoa asioista ja yhä suurempi osa meistä on saanut ”uutisherätyksen”. Vain Ilja välittää Suomesta ja suomalaisten turvallisuudesta. Meidän päättäjämme kuuluvat rikoksistaan kansaa kohtaan oikeuteen, EI ILJA.

 5. Tekosyyt:
  – kunnianloukkaus
  – törkeä kunnianloukkaus
  – rahankeräysrikos
  – rahapelirikos
  – tekijänoikeusrikos

  Varsinaiset syyt:
  – totuuksien säälimätön kaivelu ja niiden julkaisu
  – politiikan, valtamedian, hyvävelikerhojen yms. vihollinen
  – valheiden verkkoa ei saa rikkoa
  – uhka, että kansa herää unestaan

 6. Näin siinä käy kun hakkaa päätänsä karjalan honkaan. olette armottomasti myöhässä, viranhaltijat räkytys koirineen

 7. Suomen oikeuslaitos on täysin rapakunnossa. Hometalon ostajat häviävät oikeudessa
  vaikka aivan selkeästi maalaisjärjellä varustettu ihminen näkee, että kyse on räikeästä petoksesta. Myyjät ovat tieneet myyvänsä asumiskelvotonta kotia. Oikeus kuitenkin jättää huomioimatta selkeitä todisteita koska vastapuoli vetoaa johonkin järjettömään teko syyhyn. Käräjäoikeus tuomitsi jopa hometalon ostajat maksamaan vastapuolen oikeuskulut jotka olivat jo 70.000. Nyt asia on hovissa ja tokkopa sielä sen oikeudenmukaisempaa tuomiota tulee koska oikeuslaitos on täysin homeessa niinkuin tämä asuntokin. Myytin hyväkuntoisena remontti huolista vapaana. Asunnon kaikissa komerossa oli hajusteet jopa takassa jotta ostajat eivät huomaisi hajua samoin pekonit pannulla ja pullat uunissa. Rivitalo on purkukuntoinen ja korjauksiin jotka maksaisivat jo saman verran kuin itse asunto ei edes pankki anna lainaa, mutta oikeus on sokea, selvissä asioissa jättää vastapuolen pyynnöstä selkeitä todisteita huomiotta vedoten johonki perlusio sääntöön. Yleensäkään onko kellään asuntovelkaisella yleensä edes varaa viedä asioita oikeuteen jos sen jälkeen jää käteen homeinen talo ja järkyttävät velat. Suomen oikeuslaitos saisi hävetä

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.