Norjan integraatioministeri integraatiopäivien avauksessa: ”Ette voi käyttää nijabia työpaikoilla”.

2

Norjan maahanmuutto ja integraatioministeri Sylvi Listhaug sai vasemmiston ja muslimien edustajat kiukustumaan avauspuheenvuorollaan integraatiopäivillä 18.10., ja facebook-lausunnoillaan. Hänen mukaansa kotoutuminen edellyttää norjalaisiin tapoihin sopeutumista.

Ministeri Listhaug totesi sianlihan  ja alkoholin kuuluvan norjalaiseen tapakulttuuriin, kasvojen peittäminen julkisilla paikoilla taas ei. Tämä ärsytti työväenpuolueen muslimeja.

Suomalaiset äänestäjät ehkä odottavat samanlaista asioista puhumista oikeilla sanoilla myös suomalaisilta kansanedustajilta ja ministereiltä.  di-gold-1

Asiasta kirjoitti Dagbladet 18.10.2016.

International Business Times 21.10. 2016.

Verkkouutiset 30.10.2016.

2 KOMMENTIT

  1. ”Tämä ärsytti työväenpuolueen muslimeja.” Hahhah , Norjan ”työväenpuolue” on kuin SDP ja muu vihervasemmisto/KepuKok Suomessa..

    ””Listhaug kuuluu Edistyspuolueeseen ja suhtautuu kielteisesti maahanmuuttoon. Hän on esimerkiksi moittinut ”kiltteyden tyranniaa, joka vallitsee Norjan yhteiskunnassa kuin painajainen””. – Hyvin ja kiltisti moitittu.

  2. Ihan oikein. Muslimit ovat vieraina muissa kulttuureissa jolloin ne ovat se jonka pitää sopeutua. Ei päinvastoin.

    Itse en ikinä mene sellaiseen paikkaan jossa näen muslimi-tunnuksia. En nouse sellaiseen bussiin enkä osta kebabia. Eikä sellainen siivoaja tule siivoaman nurkkiani jolla on uskonnollisia tunnuksia, esim. parta. Leuan pitää olla täysin sileä eikä viiksiäkään saa olla.

    Itse syön possua jouluna jatkossakin, mutten vaadi että muiden täytyy.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.