Tuomittuja ja vangittuja terroristeja on vapautettu Englannissa radikalisoitumisen estämiseksi.

  2

  Useimmat jopa yli 15 vuoden vankeusrangaistuksiin tuomitut terroristit ovat jo vapaina Britannian kaduilla, selvitti Sky News.

  11.09.2001 jälkeen Englannissa on annettu pitkiä vapausrangaistuksia terrorismiin liittyvistä rikoksista 583:lle tuomitulle. Noin 2/3-osaa heistä on jo suorittanut rangaistuksensa, ja heidät on vapautettu.

  Tuomittujen nopea päästäminen ehdonalaiseen vapauteen liittyy ohjelmaan, jolla pyritään estämään näiden jo terrori-rikoksiin syyllistyneiden radikalisoitumista, kerrottiin Sky Newsille. Monilla heistä on kuitenkin yhä samat näkemykset kuin vankilaan joutuessaan.

  Jotkut vapauitetuista ovat ehtineet sotkeutua jo uusiin terrorismirikoksiin, tai otettu kiinni yrittäessään matkustaa Syyriaan.  Mm. viisi henkilöä, jotka suunnittelivat likaisten pommin räjäyttämistä Lontoossa, ovat myös vapaina. Deradikalisoimis-ohjelmaa on arvosteltu. di-gold-1

  Asiasta kertoi Sky News 31.10.2016.

   

  Myös Iltasanomat (31.10) otti tämän aiheen.

  2 KOMMENTIT

  VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.