Evakuointiharjoitus matkustajalaivalla Kotkan edustalla.

1

Matkustajaliikenteen turvallisuutta varmistetaan nyt Suomenlahdellakin toistuvilla harjoituksilla. Kuva on Baltic Queenilta syyskuulta. Suomessa ei vielä harkita aseistettujen sotilaiden sijoittamista autolautoille Englannin Kanaalin tapaan. Syyskuussa harjoituksen fiktiivisenä uhkatilanteena oli joukkotappelu, tälläkertaa harjoitellaan tulipalon varalta. di-gold-1

 

Turun Sanomat 01.11.2016.

Iltasanomat 21.09.2016.

 

Turvaharjoitus toteutettiin Tallinnan-Helsingin välillä.

Helsinki-Tallinna -lautoilla viranomaisharjoitus

ferrytaustattallinna000001

1 KOMMENTTI

  1. […] Nykysuomi uutisoi kesällä ranskalaisten erikoisjoukkojen laskeutumisen Portshmouthin ja Caenin välillä kulkevan autolautan kannelle. Sittemmin Ranska ja Englanti ovat sopineet aluevesirajat ylittävästä yhteistyöstä aseistettujen viranomaisten sijoittamisessa Kanaalin matkustajalautoille. Suomessa on tehty kaksi harjoitusta (otsikkokuvassa Baltic Queenilla), joissa sotilaat ovat totutelleet operoimaan matkustajia täynnä olemalla autolautalla. […]

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.