Guggenheimille 1.3 miljoonan vuosittainen valtionosuus Grahn-Laasosen päätöksellä.

13

Helsingin kulttuuritoimen kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo Helsingin kaupungin tulevan rahoittamaan yksityistä Guggenheim-museota, ja kulttuuriministeriltä löytyy lisää hynää. Näin Suomessa, jossa kansallisia museoita suljetaan ja Museovirasto myy historiallisia arvorakennuksia.

Guggenheimin täytyy olla jotain vallan erinomaista. Otsikkokuvassa Viljanen ja Grahn-Laasonen ikäänkuin laskevat Helsingin Keskuskirjaston peruskiveä.

Museo hoitaa käyttötalouttaan omalla tulonhankinnallaan, mutta nyt se kuitenkin on saamassa 1,3 miljoona euroa valtionosuutta vuosittain.

Ritva Viljanen kertoo, että valtionosuusjärjestelmän piiriin pääsemiseksi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on tehnyt asiasta ennakkopäätöksen eilen.

– Tämä on hänen normaalia päätöksentekoaan, joka kuuluu yksin hänelle. Hän on toimivaltainen ministeri tässä asiassa, hän ei tarvise siihen hallituksen päätöstä, Viljanen sanoo.

Demokraatti 03.11.2016.

13 KOMMENTIT

 1. En ymmärrä? Tätä hanketta tulee vuosittain käyttämään ihan muu porukka kuin ne jotka osallistuu pakosta kustannuksiin. He eivät tule koskaan siellä käymään, pääsyliput ovat jo niin korkeat, että tavallisen kaduntallaajan osalta ovet pysyvät kiinni.

 2. Päijät-Hämeessä ja muuallakin, suljetaan oman maamme kulttuuriperintöämme, koska rahaa ei kuulemma ole. Paikalliset ihmiset koettavat talkootyönä ylläpitää arvokasta, vanhaa kulttuurimaisemaa, joka on kansalle rakas. Hävetkää, päättäjät. Tuhoatte joka ikisellä saralla Suomea.

  https://urajarvenkartanonystavat.fi/

 3. Kyllä päättäjät ovat hulluja. Eikö ne tajua vieläkään, että meillä ei ole rahaa tuollaiseen. Täytyi Grahn-Laasosenkin päästä historian kirjoihin typerillä päätöksillä.

  • Hänellä on varmasti oma lehmä asialla. Hänen täytyy saada työpaikka, sen jälkeen kun kukaa ei äänestä häntä. Miksi oman maan taidetta ei kannusteta? Se paikka olisi mitä parhain saada turistit kiinnostumaan maasta Suomi.

 4. Voi meitä veronmaksaja parkoja, ei meitä kuunnella. Tällätavalla Suomi nousuun, niinkö????????

  • No ei kai tuo nyt yksin sitä voi päättää, siel on Jyrki Kataisen neuvonantaja taustalla hääräämässä ja vaatimassa… hyvä tulee, Kokoomun on syvältä. Kataista taas painostaa tietysti USA, ne haluuUsassakin päästä suomalaisten veronmaksajien kukkarolle!!!!! Tuota ei saa hyväksyä!

  • Orpo ja Sipilä ovat Suomen tuhoajien pääarkkitehdit. MAANPETTUREITA. Rikkoneet ministerivalan ja koko kansan.

 5. Sannihan on vaan nätti keulakuva isoille pojille. Ei kai nyt kukaan oikeasti usko, että Grahn-Laasonen mitään päätöksiä yksin tekee. No, on tässäkin pilvessä hopeareunus: Jos Soini ei reagoi, se on lopullisesti bye bye Perussuomalaiset, ei tule ikävä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.