Guggenheimille 1.3 miljoonan vuosittainen valtionosuus Grahn-Laasosen päätöksellä.

Helsingin kulttuuritoimen kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo Helsingin kaupungin tulevan rahoittamaan yksityistä Guggenheim-museota, ja kulttuuriministeriltä löytyy lisää hynää. Näin Suomessa, jossa kansallisia museoita suljetaan ja Museovirasto myy historiallisia arvorakennuksia.

Guggenheimin täytyy olla jotain vallan erinomaista. Otsikkokuvassa Viljanen ja Grahn-Laasonen ikäänkuin laskevat Helsingin Keskuskirjaston peruskiveä.

Museo hoitaa käyttötalouttaan omalla tulonhankinnallaan, mutta nyt se kuitenkin on saamassa 1,3 miljoona euroa valtionosuutta vuosittain.

Ritva Viljanen kertoo, että valtionosuusjärjestelmän piiriin pääsemiseksi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on tehnyt asiasta ennakkopäätöksen eilen.

– Tämä on hänen normaalia päätöksentekoaan, joka kuuluu yksin hänelle. Hän on toimivaltainen ministeri tässä asiassa, hän ei tarvise siihen hallituksen päätöstä, Viljanen sanoo.

Demokraatti 03.11.2016.

13 thoughts on “Guggenheimille 1.3 miljoonan vuosittainen valtionosuus Grahn-Laasosen päätöksellä.

 • 3.11.2016 at 19:48
  Permalink

  En ymmärrä? Tätä hanketta tulee vuosittain käyttämään ihan muu porukka kuin ne jotka osallistuu pakosta kustannuksiin. He eivät tule koskaan siellä käymään, pääsyliput ovat jo niin korkeat, että tavallisen kaduntallaajan osalta ovet pysyvät kiinni.

  Reply
 • 3.11.2016 at 21:15
  Permalink

  Päijät-Hämeessä ja muuallakin, suljetaan oman maamme kulttuuriperintöämme, koska rahaa ei kuulemma ole. Paikalliset ihmiset koettavat talkootyönä ylläpitää arvokasta, vanhaa kulttuurimaisemaa, joka on kansalle rakas. Hävetkää, päättäjät. Tuhoatte joka ikisellä saralla Suomea.

  https://urajarvenkartanonystavat.fi/

  Reply
 • 4.11.2016 at 05:19
  Permalink

  Kyllä päättäjät ovat hulluja. Eikö ne tajua vieläkään, että meillä ei ole rahaa tuollaiseen. Täytyi Grahn-Laasosenkin päästä historian kirjoihin typerillä päätöksillä.

  Reply
  • 5.11.2016 at 08:03
   Permalink

   Hänellä on varmasti oma lehmä asialla. Hänen täytyy saada työpaikka, sen jälkeen kun kukaa ei äänestä häntä. Miksi oman maan taidetta ei kannusteta? Se paikka olisi mitä parhain saada turistit kiinnostumaan maasta Suomi.

   Reply
 • 4.11.2016 at 11:44
  Permalink

  Kyllä ladon takana on tilaa..

  Reply
 • 4.11.2016 at 18:49
  Permalink

  Voi meitä veronmaksaja parkoja, ei meitä kuunnella. Tällätavalla Suomi nousuun, niinkö????????

  Reply
 • 4.11.2016 at 19:40
  Permalink

  Orpo ja Sipilä pistäkää nyt tuo lehmä kuriin 🙂

  Reply
  • 4.11.2016 at 21:03
   Permalink

   No ei kai tuo nyt yksin sitä voi päättää, siel on Jyrki Kataisen neuvonantaja taustalla hääräämässä ja vaatimassa… hyvä tulee, Kokoomun on syvältä. Kataista taas painostaa tietysti USA, ne haluuUsassakin päästä suomalaisten veronmaksajien kukkarolle!!!!! Tuota ei saa hyväksyä!

   Reply
  • 4.11.2016 at 21:11
   Permalink

   Orpo ja Sipilä ovat Suomen tuhoajien pääarkkitehdit. MAANPETTUREITA. Rikkoneet ministerivalan ja koko kansan.

   Reply
 • 6.11.2016 at 15:10
  Permalink

  Sannihan on vaan nätti keulakuva isoille pojille. Ei kai nyt kukaan oikeasti usko, että Grahn-Laasonen mitään päätöksiä yksin tekee. No, on tässäkin pilvessä hopeareunus: Jos Soini ei reagoi, se on lopullisesti bye bye Perussuomalaiset, ei tule ikävä.

  Reply
 • 7.10.2017 at 22:38
  Permalink

  Noille rahoille olisi paljon parempaakin käyttöä

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.