Migri maksaa SPR:n ALV-mätkyt vokki-bisneksestä.

3

Verottajan uusi linjaus pudottaa SPR:n muiden vokki-toimijoiden rinnalle arvonlisäverovelvolliseksi. Tähän asti SPR:n toiminta on katsottu yleishyödylliseksi.

Viime vuodelta verottaja perii myös tuloverot SPR:n vokki-liiketoiminnan ylijäämästä, mutta ALV:n suhteen taitaa valtio kaivella omaa taskuaan:

SPR:n ja Maahanmuuttoviraston sopimuksen mukaan Maahanmuuttovirasto sitoutuu korvaamaan täysimääräisesti verottajan Maahanmuuttoviraston ja SPR:n sopimuksen perusteella SPR:lle määräämät veroluonteiset maksut mahdollisine korkoineen ja veronkorotuksineen. Tieto käy ilmi apulaisoikeuskanslerin lokakuussa antamasta päätöksestä.

Maahanmuuttoviraston mukaan kyse on vain arvonlisäveron korvaamisesta. – Tuloveroja Migri ei korvaa. Ensi vuoden talousarvioiden valmistelu on kesken. Keskeneräisistä asioista ei valitettavasti ole mahdollisuutta tiedottaa, Maahanmuuttovirastosta kerrotaan.

Asiasta kertoi Ilkka 03.11.2016.

3 KOMMENTIT

  1. Eikö silloin ole kysymys LAHJASTA jos toinen maksaa toisen verot ?
    Tästä lahjasta tulee maksaa veroa !

  2. Sopimus paljastaa että tulema on ollut tiedossa. Verottajan kanta yleishyödyllisten yhteisöjen verotukseen on vuosien varrella elänyt aikalailla, mutta esim.periaate, että yhteisö ei saa häiritä vapaata kilpailua olemalla eriarvoisessa asemassa alalla oleviin yrityksiin, ei ole muuttunut.

  3. Verovaroilla suosittaisiin SPR….ei tämä näin voi olla. Yleensäkin voi asettaa kyseenalaiseksi yksityisen SPR:n yleishyödyllisyys.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.