Migri maksaa SPR:n ALV-mätkyt vokki-bisneksestä.

Verottajan uusi linjaus pudottaa SPR:n muiden vokki-toimijoiden rinnalle arvonlisäverovelvolliseksi. Tähän asti SPR:n toiminta on katsottu yleishyödylliseksi.

Viime vuodelta verottaja perii myös tuloverot SPR:n vokki-liiketoiminnan ylijäämästä, mutta ALV:n suhteen taitaa valtio kaivella omaa taskuaan:

SPR:n ja Maahanmuuttoviraston sopimuksen mukaan Maahanmuuttovirasto sitoutuu korvaamaan täysimääräisesti verottajan Maahanmuuttoviraston ja SPR:n sopimuksen perusteella SPR:lle määräämät veroluonteiset maksut mahdollisine korkoineen ja veronkorotuksineen. Tieto käy ilmi apulaisoikeuskanslerin lokakuussa antamasta päätöksestä.

Maahanmuuttoviraston mukaan kyse on vain arvonlisäveron korvaamisesta. – Tuloveroja Migri ei korvaa. Ensi vuoden talousarvioiden valmistelu on kesken. Keskeneräisistä asioista ei valitettavasti ole mahdollisuutta tiedottaa, Maahanmuuttovirastosta kerrotaan.

Asiasta kertoi Ilkka 03.11.2016.

3 thoughts on “Migri maksaa SPR:n ALV-mätkyt vokki-bisneksestä.

 • 3.11.2016 at 18:15
  Permalink

  Eikö silloin ole kysymys LAHJASTA jos toinen maksaa toisen verot ?
  Tästä lahjasta tulee maksaa veroa !

  Reply
 • 3.11.2016 at 21:52
  Permalink

  Sopimus paljastaa että tulema on ollut tiedossa. Verottajan kanta yleishyödyllisten yhteisöjen verotukseen on vuosien varrella elänyt aikalailla, mutta esim.periaate, että yhteisö ei saa häiritä vapaata kilpailua olemalla eriarvoisessa asemassa alalla oleviin yrityksiin, ei ole muuttunut.

  Reply
 • 4.11.2016 at 11:30
  Permalink

  Verovaroilla suosittaisiin SPR….ei tämä näin voi olla. Yleensäkin voi asettaa kyseenalaiseksi yksityisen SPR:n yleishyödyllisyys.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *