Tutkija: Suomen väestönkasvu kokonaan maahanmuuttajien varassa.

1

Dosentti Ismo Söderling Turun yliopiston Siirtolainstituutista toteaa: ”Kaikkiaan vuosi 2014 oli lähihistoriamme ensimmäinen, jolloin kantaväestö (suomen- ja ruotsinkieliset) absoluuttisesti väheni. Väestönkasvumme on nyt täysin maahanmuuton varassa.”  Söderlingin mukaan siis ilman maahanmuuttoa Suomen asukasluku olisi laskenut.

Tutkimuskohteena olivat vuoden 2014 tilastot, joihin kesän 2015 massaryntäys ei ollut vielä vaikuttanut. Viime vuosihan kerralla mitätöi kaikki aiemmat skenaariot, joten todellinen kehitys tullee olemaan suomalaisille vielä epäedullisempaa. Söderling on huolissaan myös koulujen oppilas-aineksen tason romahtamisesta:

Suomi on perinteisesti menestynyt erinomaisesti ns. PISA-tutkimuksissa. Selitys lienee kahtalainen: Meillä on motivoituneet ja pätevät opettajat, toisaalta maahanmuuttajien osuus kouluissamme on ollut vähäinen. Hälyttävintä maamme kannalta on, että maahanmuuttajataustaisten oppilaiden osaamisero kantaväestöön verrattuna on suurempi kuin muissa Pohjoismaissa tai monissa Pohjois-Euroopan maissa.

Kun energiavaltainen vientiteollisuus ollaan karkoittamassa Suomesta hilidioksidi-rangaistusveroista vapaisiin maihin, työntekijöiden korkean koulutuksen ja osaamisen tason merkitys tulee korostumaan. Huoli, että tulevaisuudessa enemmistö Suomen asukkaista on nykyistä heikommin koulutettua, on aiheellinen. On aiheellista myös kysyä, onko täällä tulevaisuudessa suomalaisia lainkaan. di-gold

Uusi Suomi 06.10.2016.

 

Segregaatio ja valkoisten syrjättäminen etenee vauhdilla Britanniassa

1 KOMMENTTI

  1. Mihin yleensä tarvitsemme väestönkasvua maassa, jossa nyt 500 000 työtöntä ja 20 vuoden päästä melkein miljoona.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.