Bernerin yhtiö jyrää asemakaavan Espoon Laurinlahdessa.

4

Espoolaisen pientaloalueen asukkaat ovat raivoissaan ministeri Anne Bernerin yhtiön rakennushankkeelle, joka muuttaa laadukkaan ja viihtyisän asuinalueen luonnetta kerrostalolähiömäisemmäksi. Länsiväylä 02.11.2016:

On erikoista, että kun muut maanomistajat ovat joutuneet rakentamaan talonsa vallitsevan kaavan mukaisesti, niin yhdelle espoolaiselle sallitaan merkittävä poikkeus, yksi nimettömänä pysyttelevä asukas kommentoi.

Perheet ovat sijoittaneet rahansa päästäkseen rauhalliselle ja viihtyisälle alueelle, ja hyväksyneet asemakaavan rajoitukset. Nyt näyttääkin siltä, etteivät ne kaikkia koske.

 • Tavoitteena muuttaa osoitteessa Ristiniementie 12–14 sijaitseva rakentamaton rivitalojen korttelialue kerrostalojen korttelialueeksi.
 • Kaavamuutosta ovat hakeneet Bernerit.
 • Talot ovat 3–6 kerroksisia ja niihin tulee 188 asuntoa.
 • Korjatun version mukaan kerrostaloryväs rakennettaisiin aiempaa tiiviimmin ja matalammin.
 • Kokonaisrakennusoikeus säilyisi olemassa olevan asemakaavan mukaisena.
 • Rakennusyhtiö Hartela rakentaa jo Ristiniementie 19:ssä neljää pienkerrostaloa. Tontin Hartela osti niin ikään Bernereiltä.

Tämä näyttää olevan se tavallinen tapaus suomalaisessa kunnallispolitiikassa: On henkilöitä, joita sitovat asemakaavat ja valtuustojen päätökset. He joutuvat tyytymään siihen rakennettavien asuinneliöiden määrään, jonka kaava sallii. Sitten on erikoishenkilöitä, joiden kosketus taikoo tontille lisää rakennusoikeutta, ja siis luo arvoa tyhjästä.

Kunnallisessa päätöksenteossa on siis kätketty raha-automaatti. Itseasiassa suomalainen monipuoluejärjestelmä elää tästä ilmiöstä. ”Ilman sitä kunnanhallituksiin ei saada ketään, kun siellä ei voisi tehdä rahaa”, sanoi tähän eräs kansankyynikko. di-gold

 

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/450538-asukkaat-raivoissaan-bernerin-talohankkeesta-kerrostalot-eivat-sovi-merenranta

4 KOMMENTIT

 1. Slumeiksi vaan koko Suomi. Tämä ei lopu ennenkuin porukka muuttaa kaupungeista maalle takaisin. Niin kauan kun kaupunkeihin muuttaa ihmisiä ja noillekkin osakkeille löytyy ostajia, niin kauan niitä rakennetaan.

  Mutta se loppuu jos ostajia ei ole.

 2. Jospa Bernerin on tarkoitus vuoktata asunnot näille maahan tulleille paperittomille siirtolasille, joiden vuokran vatio maksaa 3 vuoden ajalta täysimääräisesti niin että nuo rakennuskustannukset tulevat aika hyvin hoidetuksi. Jos sitten tässä on väissä yleishyödyllinen säätiö jonka ei tarvitse veroja maksaa, niin taas saa Bernder itselleen uusia kiinteistöjä toisten tuella.
  Tämä maailma on mennyt kummalliseksi kun ”kansanedustajiksi” pyrkii pääasiassa henkilöitä joilla ei ole muuta tarkoitusta kuin kerätä valtion eli kansan kustannuksella itselleen miljonien omaisuus edustaja kaudellaan. Jos nyt vaikka ajatellaan näitä vastaanottokeskuksien ”kansanedustaja” sekä eu-meppejä jotka käärivät valtion/veronmaksajien rahoista miljoonien tulot itselleen suuren kansanedustajan ja EU-mepin palkan lisäksi. ”KANSAN EDUSTAMISEN” OVAT UNOHTANEET KAIKKI. Ainakin Suomen kansan, muita kansoja hyysätään sitäkin enemmmän meidän varoillamme, MIKSI???

 3. Sipilä suosii taas itsensä kaltaista keinottelijaa. Ovat varmaan sopineet Bernerin haukan kanssa tästäkin jutusta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.