Filippiiniläiset merirosvot sieppasivat purjehtijan ja murhasivat hänen vaimonsa.

0

Muslimiterroristijärjestö Abu Sayyaf:n edustaja Muammar Askali on myöntänyt, että 70-vuotias elämäntapapurjehtija Jürgen Kantner on heidän hallussaan, ja hänen vaimonsa ammuttiin merirosvouksen yhteydessä. Filippiinien armeija on julkaissut saman tiedon.

Kantnerien pariskunta oli v.2008 jonkinaikaa Somalian rannikolla merirosvojen kiinniottamina, mutta he päättivät jatkaa merellistä elämäntapaansa. Abu Sayyaf muistetaan Suomessa v.2000 tapahtuneesta sukellusturistien kidnappauksesta Jolon turistisaarelta.

Asiasta kertoi Iltalehti 07.11.2016.

Tuhannet etupäässä eurooppalaiset ja pohjois-amerikkalaiset viettävät jopa useita vuosia purjehtien maailman merillä. Vielä parisenkymmentä vuotta sitten ei voitu kuvitellakaan merirosvouksen muodostuvan ongelmaksi 2000-luvulla. Vaarallisimmat paikat ovat Somalian lähivedet, Filippiinien eteläiset (islamin-uskoiset) saaret, ja Guinean lahti Afrikan länsirannikolla. di-gold

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.