Helsingin palolaitokselle kävi pieni moga

2

Helsingin palolaitos kertoo facebook sivuillaan, kuinka vesitykki harjoitukset menivät hieman pitkäksi. Kukaan ei tilanteessa loukkaantunut ja kaikkia tilanne hieman huvitti.

helsingin

2 KOMMENTIT

  1. Ja kukas tän lystin maksaa? Osallistujatko? Ei nimittäin ole ihan halpaa purkaa koko moottoria ja kuivatta sitä. Joissain tilanteissa vaihtomoottori pumppuineen ja ECU:ineen tulee halvemmaksi. Ei maksa kuin 30 000e + työ.

    • Vastataan nyt pari vuotta vanhaan viestiin, mutta olkoot.

      Paskat sitä koko moottoria purkamaan aleta ja kuivattamaan. Sitä huuhdotaan joko polttoöljyllä, tai moottoriöljyllä sen verran että vesi poistuu ja vesihan valuu öljyn alapuolelle öljypohjaan. Sitä voidaan myös pyörittää startilla suuttimet irti veden poistamiseksi. ECU on toki voinut ottaa vähän itseensä vedestä, mutta perusmoottori korjautuu tuollaisella huuhtomisella. Tiedän tuon asian, koska tiedän traktoreitakin, mitkä on tiputettu jäihin tai karanneet järveen. Niistäkään ei alettu koko moottoria sen takia purkamaan. Valmet 802 traktorillekaan ei järvireissusta käynyt oikein mitenkään, siinä kun ei paljoa sähköjäkään ole.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.