Helsingin poliisi aloittanut valmistautumisen Itsenäisyyspäivän mellakoihin

1

Helsingin poliisi on aloittanut valmistautumisen 6.12.2016 Suomen itsenäisyyspäivän perinteisiin äärivasemmiston mellakoihin.

Äärivasemmistolaiset ovat ilmeisesti tänäkin vuonna  kadulla tuhoomassa ja mellakoimassa. Helsingin poliisi varustautuu äärivasemiston kadulle tuloon perusteellisesti ja miesvahvuutta kasvatetaan huomattavasti tänäkin vuonna kerrotaan poliisista.

6.12.2015 äärivasemmiston mellakoitsijoita otettiin kiinni yli 130 henkilöä ja aineelliset tuhot oli kymmeniä tuhansia euroa. Tuomioita tuli useille henkilöille.

aarivasemmisto-mellakoiÄärivasemmisto hyökkäsi 6.12 soihtukulkueen kimppuun heitellen kulkuetta kivillä ja ilotulitteilla, tuhoten kulkuetta jahdatessa kaiken tielleen osuvan.  Tänäkin vuonna järjestetään 6.12 soihtukulkue, joka lähtee töölöntorilta klo 18:30.

6.12.2015 soihtukulkueeseen osallistuneet eivät aiheuttaneet häiriötilanteita poliisille.

Poimintoja lehdistöstä  6.12.2015 itsenäisyyspäivästä.

Hs 7.12.2015 Video ja linkki juttuun.

”Sunnuntai-iltana apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki totesi poliisin tiedotteessa, että ”poliisi kohtasi tilanteessa sellaista väkivaltaa, jossa muut voimankäyttökeinot eivät riittäneet.”

apinaToinen poliisin ja mielenosoittajien välinen yhteydenotto syntyi Helsingin Etu-Töölössä Lemminkäisenkujalla, Hietaniemen hautausmaan lähistöllä noin kello 19.15. Paikalla oli satakunta mielenosoittajaa. Heidän aikeissaan oli häiritä kansallismielisten 612-kulkuetta. Tässä tilanteessa paineilma-asetta käytettiin Hakolan mukaan kahden laukauksen verran.

Ennen iltakahdeksaa poliisi saartoi Vapaus pelissä -mielenosoittajia Etu-Töölössä sijaitsevan Temppeliaukion kirkon edustalla. Tässä tilanteessa paineilma-asetta käytettiin Hakolan mukaan viiden laukauksen verran.”

Metro 7.12.2015  Linkki

”Poliisi käytti sunnuntaina voimakeinoja kansallismielistä 612-kulkuetta häiritsemään pyrkineitä mielenosoittajia vastaan Helsingissä. Vapaus pelissä -mielenilmaukseen osallistuneet heittivät poliisia esimerkiksi kivillä.

Yhteenotot johtivat useisiin kiinniottoihin. Yhteensä poliisi otti sunnuntai-illan mittaan kiinni yli 130 ihmistä.

Poliisi vastasi kivien ja pullojen heittelyyn ampumalla mielenosoittajia paineilma-aseella. Maanantaiaamuna Helsingin poliisin viestintäjohtaja Juha Hakolan mukaan FN303-nimellä tunnetulla mellakka-aseella ammuttiin yhteensä seitsemän laukausta.

”Asetta on käytetty tilanteissa, joissa poliisi on kohdannut väkivaltaa. Ne ovat olleet suunnattuja laukauksia jalkoihin”, Hakola sanoi.”

Lähde: Poliisi, Hs, Metro

1 KOMMENTTI

  1. Taas kerran vasemmisto häiriköi ja rikkoo yksityistä ja julkista omaisuutta ja ”äärioikeisto” saa syyt niskaan. On se ihme ettei noille osata antaa pamppua niin että tuntuu…

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.