Erkki Tuomioja: Perussuomalaiset on saanut aikaiseksi karmean muutoksen

8

Populismin nousu on kansanedustaja Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan vaikuttanut suomalaisen yhteiskunnan ilmapiiriin kielteisesti. Syynä on ennen muuta hallituspuolue perussuomalaiset. Tuomioja puhuu aiheesta torstaina ilmestyvän Demokraatti-lehden laajassa henkilöhaastattelussa.

– Perussuomalaiset on laittanut muut hallituspuolueet myötäilemään ja antamaan tuulensuojaa kaikenlaiselle persujen harjoittamalle vihapuheelle ja rasismille. Siitä on tullut salonkikelpoista, Tuomioja sanoo.

Hän puhuu erityisesti sosiaalisesta mediasta vihapuheen alustana.

– Ensinnäkin meillä on nämä välineet, jotka antavat sille enemmän mahdollisuuksia ja poistavat pidäkkeitä. Se on kummallista, että vaikka oma kuvakin on siinä vieressä, voit kirjoittaa mitä tahansa, painaa nappia ja panna sen ulos. Et ikinä lähettäisi sellaista kirjoitusta lehteen saati, että juttelisit niin kasvokkain jonkun kanssa.

– Perussuomalaiset on saanut aikaiseksi karmean muutoksen, Tuomioja sanoo.

Tuomiojan haastattelun julkaisi Demokraatti.fi

8 KOMMENTIT

 1. Eiköhä olisi syytä jo jättää politiikka , alkaa looginen ajattelu olemaan vähän hakusessa ..

 2. Mitä se Erkki höpäjää? Onko kalkin imeytyminen estynyt jo? Tuo risupartahan on tehnyt koko elämänsä yhteistyötä muiden puolueiden kanssa, ja aina Suomen työtätekevää kansaa vastaan. Erkki ei ole tehnyt töitä eläissään. Ja kas kummaa kun vaalti lähestyy niin jo teroitellaan kyniä ja lausutaan sammakoita. Ja kai vaalien jälkeen Erkki toteaa että lausunto oli väärä. Häntä oli johdettu harhaan.

  Tuon ikäisen pitäisi jo ymmärtää siirtyä politiikasta seniilinä sivuun.

 3. Erkkiä pitää ymmärtää. On jo pelkkää sukurasitetta sen verran että on suorastaan hämmästyttävää että kykenee edes tuollaisiin lausuntoihin.

 4. Erkki on nyt mummonsa jalanjäljillä. Erkin pitäisi muistaa, että vieläkin on Suomen rikoslaissa pykälä hänenlaisiaan tapauksia varten. Erkki unohtaa, että PS on valittu demokraattisesti Suomen hallitukseen, toisin kuin vasemmistoliitto ja demarit.

 5. Ja kuule Eki, populistiset puheet vaan lisäntyy, nyt kun amerikkalaiset antoivat rohkaisevan esim. miten korruptioitunut kusettaja eliitti saa potkun perseelleen, kun tarpeeksi kauan sitä kerjäsivät. Nationalismi ja populismi lisääntyy myös Euroopassa, on saatu tarpeeksi tästä sorrosta ja todellinen kansa vaatii oikeutta itselleen. Toivon, että tämä loputon epäoikeudenmukaisuus oikeaa kansaa kohtaan alkaisi muuttumaan valoisammaksi.

 6. Todellisuudessa alkaa näyttämään siltä, että Suomessakin alkavat jo joidenkin housun puntit täräjämään. Onhan se selvä, mitä seuraa Trampin valinnasta pressakin. No, todellinen Amerikan kansa halusi eroon kusettaja eliitillä. Todellinen kansa haluaa tällä kertaa itselleen parempaa, oikeutta ja muutosta, syrjimisen loppua. Kansassa on siis voimaa, kun se haluaa jostain korruptioituneesta paskasta eroon.
  Minä luulen, että suomalaiset poliitikot pelkäävät tämän esim. toteutuvan myös Suomessa, ja miksi ei, sehän sopisi kuin nenä päähän. Euroopassakin varmaan suuntaus lisääntyy ja siellähän se onkin jo käynnissä.
  Mutta tämä on naurettavaa, aina täytyy etsiä se syntipukki. Nyt ne on taas persut, voi voi Eki, sua varmaan pelottaa, böööööö

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.