Helsingin Asema-aukiolla epäilty pahoinpitely ja törkeän kuolemantuottamuksen oikeuslääketieteellinen selvitys on valmistunut

9

Liittyen Helsingin rautatieasemalla, Asema-aukiolla 10.9.2016 tapahtuneeksi epäiltyyn pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen, asian oikeuslääketieteellinen tutkimus on valmistunut.

Tutkimus tukee aiemmin esitutkinnassa ollutta käsitystä, jonka mukaan Jimi Karttusen kuoleman on aiheuttanut pahoinpitelystä aiheutunut kallovamma.

Helsingin poliisi tulee pyytämään Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolta (VALVIRA) lausuntoa liittyen sairaalan toimintaan Jimi Karttusen hoidossa ja kotiuttamisessa ennen hänen kuolemaa.

Pahoinpitelyrikoksen ja törkeän kuolemantuottamuksen esitutkintamateriaali siirretään syyttäjälle syyteharkintaa varten viikolla 48.

 

Lähde: Helsingin poliisi

9 KOMMENTIT

 1. Olisi todella mukava saada käsiin se lausunto siitä kallovammasta ja sen osuudesta tapahtumiin. Lopussa lukee aina ”kunnian ja omantunnon kautta” ja lausunnoissa lukee ”sopii xxx:n aiheuttamaksi”, mutta jos joku sopii jonkun aiheuttamaksi, ei se tarkoita sitä että se on siitä johtunut. Ja yleisin virhe jonka lääkäri tekevät on se että ne kirjoittaa lausuntoon ”Minun mielestäni…”. Silloin ko.lausunto ei ole mikään virallinen lausunto vaan se on ko. lääkärin henkilökohtainen mielipide. Eikä mielipiteellä ole mitään juridista valtaa.

  Esim. pahoinpitely saattaa aiheuttaa kuoleman. Mutta jos henkilö on jäänyt työkoneen runtelemaksi ja jälki on pahoinpitelyn näköistä, ei se tarkoitta että kuolema olisi johtunut pahoinpitelystä. Vaikka jäljet ”sopisivatkin” pahoinpitelyyn.

  Olen todella kiinnostunut näkemään mitä tässä virallisessa kallovamma-todistuksessa sanotaan. Sillä jos runoilijapojalla oikeasti olisi ollut kallovamma, hänet olisi pidetty sairaalassa kuolemaansa asti. Ja hänestä olisi koko ajan kerätty dataa oikeuskäsittelyä varten. Esim. kallokuvia kerran päivässä jotta olisi nähty miten laajalle verenpurkaumat olisivat levinneet.

  Pikkuisen haiskahtaa…

 2. Toimituksessa ihmetellään myös tätä kuvioo, poliisi ei kommentoi mitään lisää tohon.. Ei tiedetä vielä kaikkea tästä kuviosta se on varma!

 3. Tätä diagnoosia odotinkin, en mitään muuta. Pitkään harkittiin lopputulosta. Ennennäkemätöntä junailua Suomessa.

 4. Nyt kyllä haiskahtaa pahasti punavihreästä ”rasisminvastaiset” politiikasta tuo sepustus mikä toivottoman pitkän ajan kuluttua on annettu julkisuuteen. Ei paljon luottamusta herätä, mihinkään suuntaan.

 5. Potilaan kotiuttaminen sairaalasta hänen ollessaan vielä jo hoidetun vamman takia hengenvaarassa, on hoitovirhe.

 6. Varmaankin nistin vetämä piri kotiin pääsyn jälkeen toimi hyvänä apuna tämän aivoverenvuodon alkamisessa. Sitä ei mainita, oliko nistillä aineita veressä kuolinhetkellä.

  Toisekseen, eivätpä suvakit muistele 2003 samalla paikalla kolmen somalin hengiltä potkimaa luutnanttia ensinkään. Siinä syy-seuraussuhde on täysin selvä, sillä luutnantti kuoli sairaalassa tajuihinsa tulematta.

 7. Kunnian ja oman tuntoni kautta ?
  Taannoin tapahtui tapaus , jossa Oululainen haastoi riitaa , bilistä pelatessaan . Tapahtui lyönti ja pojanjolppi tuli vastapalloon ! Älli meni ja Kulosaaren sillalla , hän kuoli ! Patologin mukaan , lukinkalvoon tuli pieni reikä , josta tihkui verta aivoihin ! Jonka seurauksena , lyöjä sai 6 kk:tta vankeutta , joka muutettiin yhdyskunta palvelukselsi ! Halvalla selvis . Ex- vaimo soitti ja kiitti , kun pääsi riivaajasta eroon !! Tämä on eri asia ! Sairaala teki HOITOVIRHEEN , koska ei Mangneetti kuvannut aivoja ! Myös Sairaala joutuisi syytteeseen , kun säästi 365€ ja passitti asiakkaan kotia ! Sairaala ei mitään saa ja potkun antanut , saa kaksi vuotta josta lusii vuoden ! Tämä ei ole oikeus valtio , vaikka niin väitetään !! Ihmis henki on tässä valtiossa halpa ! Itse olin stadilainen osapuoli !

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.