Pauli Vahtera: Toimittajat itkevät USA:ssa ja Suomessa

3

 

Kahdeksan vuotta sitten olin pettynyt kun Hillary Clinton hävisi esivaalissa Barack Obaballe. Luulin, että naispresidentti tekisi maailmasta paremman paikan. No näimme Suomessa, ettei naispresidentti ollut onneksi suomalaisille.

Viime viikkoina käänsin kelkkani. Toimittajien yksisilmäisyys Clintonin puolesta meni liiallisuuksiin. Toimittajat ottivat Trumpiin samanlaisen vihamielisen asenteen kuin he ovat kohdelleet maahanmuuttokriittisiä. Vielä Ylen Jälkiviisaissa naistoimittaja paheksui kouluttamattomia miehiä Trumpin vaalivoitosta.

No, kansa on väärä ja sitä yritetään tarmokkaasti vaihtaa Suomessakin. Minne koulutusleirille nämä kouluttamattomat miehet tullaan siirtämään?

Itku pörssien laskusta kertoo siitä, että pörssi on täytetty ilmalla. Todelliset pelurit vauhdittavat pörssien laskua voittojensa maksimoimiseksi. Ei USA:n presidentti sentään pysty maailman taloutta romahduttamaan.

Sitä paitsi, eikö euroalueen onneton tila juuri ole seurausta vapaakaupasta ja vapaasta rahapelistä. Siihen pitäisikin tehdä muutos. Valitettavasti uusi presidenttikään siihen pysty.

Oli outoa nähdä kuinka YLEn toimittajat olivat itku kurkussa vaalituloksesta uutisoidessaan. Oliko se todella näin henkilökohtainen asia?

Minä puhuin presidentin vaaleista vain ystävieni kanssa, koska ei meillä suomalaisilla ollut äänioikeutta. Lähdin siitä, että USA:n asukkaat päättävät itse asiasta, vaikka me kuinka täällä melskattaisiin. Emmehän me pitäneet hyvänä asiana kun Neuvostoliitto sekaantui Suomen vaaleihin, joten annetaan kaikkien kansojen tehdä omat valintansa.

Omaan mielenmuutokseeni vaikutti Yhdysvaltain rooli arabikeväässä ja muslimimaiden sisällissotiin. Yhdysvaltain ulkoministerinä vuosina 2009–2013 oli Hillary Clinton. Arabikevät ja lähi-idän sodat alkoivat vuonna 2011. Clintonilla on suuri vastuu Eurooppaan tulleeseen ja vielä tulevaan invaasioon Afrikasta ja Lähi-Idästä. USA ei ole seurausten maksajana, mutta pieni Suomi on – täysin syyttömänä ja osattomana.

Se minua vaivaa, haluavatko suomalaiset toimittajat todella Suomen islamisoitumista ja taloudellista katastrofia ja itkevät nyt, että kansojen vaihto kärsi USA:n vaaleissa vähintään hidastuksen.

Pauli Vahtera kirjoittaa facebookissa.

3 KOMMENTIT

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.