Kristiina Kalliojärvi: Että sellaisia presidenttejä

2
Mainos

Suomessa on nyt ilmeisesti julistettu kahden viikon suruaika USA:n presidenttivalinnan johdosta. Siis päättäjät ja päättäjien media ja ”sivistyneistö” ovat julistaneet. Muissa piireissä itkevät lähinnä vain jäistä nostetut shampanjapullot.

Itse olen varovaisen toiveikas, mutta jään kuitenkin odottelemaan näyttöä siitä, osoittautuuko Donald Trump sanojensa mittaiseksi mieheksi, ennenkuin samppanjapullon korkki aukeaa. Suruajan, huomattavasti pidemmän kuin kaksi vikkoa. olisin sen sijaan valmis julistamaan Suomen presidenttivalintojen tähden.

Mauno Koivisto

Mainos

Ensinmäinen presidentti, joka katsoi asiakseen lähteä kaivamaan maata Suomen itsenäisyyden alta.

Ja sen tehdessään tuli romuttaneeksi Suomen oikeusjärjestelmän, vammauttaneeksi Suomen elinkeinoelämää tavlla, jonka vaikutukset näkyvät edelleen tänä päivänä. Koiviston konklaavissa ohjeistettiin oikeuslaitos päättämään yrittäjien ja pankkien oikeusriidat aina pankkien hyväksi.

Kun tähän lisää sen, että yrittäjät oli alunperinkin ajettu vaikeuksiin osittain valtion toimilla, maan saattamiseksi EU-kuntoon ja menettelyllä luotiin puolen miljoonan työttömän joukko, tuntuu maanpetoksen käyttäminen nimikkeenä jopa vähättelyltä.

 

Martti Ahtisaari

Mies, jonka EU:iin hinkuva maanpetoksellinen eliitti valitutti presidentiksi hoitamaan likaisen työn.Unioniin liittymisen kannatus oli vuosi ennen kansanäänestystä tehdyn laajan kyselytutkimuksen mukaan 10%.

Suomen lahtaamisen lihamestariksi tarvittiin siis mies, joka on valmis tekemään mitä tahansa, kunhan maksusta sovitaan. Melko luotettavien lähteiden mukaan sama mies möi omantuntonsa myös myöhemmin Balkanilla Albanian mafian tarjoamasta 40 miljoonan lahjussummasta (http://jukkadavidsson.fi/2015/09/martti-ahtisaaren-vaitetyt-lahjukset/)

Ainakin tämä olisi linjassa Ahtisaaren toiminnan kanssa, kun hän YK:ssa toimiessaan pyrki lopettamaan tutkinnat Wider-instituutin Suomen valtiolta kavaltamista rahoista. (Pentti Sainio: Operaatio Ahtisaari)

Valtion päämiehenä hän antoi kansan puolesta valtuutuksen EU:iin liittymissopimuksen allekirjoittamiseen kesäkussa 1994, eli ENNEN KANSANÄÄNESTYSTÄ.

Paljonko maksettiin, sitä tuskin saamme koskaan tietää. Sen sijaan tiedämme, että Suomalaisille tuo teko on tullut maksamaan tähän mennessä maltillisimpienkin arvioiden mukaan jo 100 miljardia euroa. Sekä itsemääräämisoikeutemme.

Tarja Halonen

En muistanut oikein mitään Halosen saavutuksista presidenttinä, paitsi seksuaalivähemmistöjen aseman heikentämisen tunkemalla homorummutusta kansalaisten kurkusta alas ja häpeämättömän rahan tuhlailun maailman matkailuun (Esim. Halosen yksityislento Afrikkaan maksoi puoli miljoonaa http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011032513432775_uu.shtml).

Niinpä kävin somessa lunttaamassa, mitä mieltä kansa oli Halosen kauden vielä kestäessä, olinko ehkä unohtanut jotain oleellista: ”Mitä Halosen kaudesta on jäänyt käteen? Ei mitään, pelkkää tyhjänpäiväistä löpinää. Jokainen Suomen presidentti muistetaan jostakin merkittävästä teoista, mutta Halosta ei voi muistaa mistään. Globalisaatio- tai muut puheet ovat olleet pelkkää sanahelinää, konkreettiset teot puuttuvat. Tarja Halonen on unohtanut kotimaan työttömät, syrjäytyneet tai muut epäkohtaisuudet, mutta myötätuntoa on jaettu Afrikan orvoille tai Nicaraguan köyhille.”

Somekommentointi oli jokseenkin noilla linjoilla. Edes puolustajilta eivät löytäneet konkreettisia tekoja joihin vedota. Ilmeisesti Halosen suurimmaksi saavutukseksi jäi olla ensinmäinen naispresidentti.

Sauli Niinistö

”Varatuomari Sauli Niinistö harhautti perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan ominaisuudessa suomalaisia äänestäjiä ja Suomen eduskuntaa ennen EU-jäsenyyspäätöksiä vuonna 1994. Hän kertoi, että markasta ei vielä näillä päätöksillä luovuta, eikä näillä päätöksillä vielä eurojäsenyyttä päätetä – vaan siitä päätetään myöhemmin ja siitä tehdään erikseen oma lakialoite. Nämä Niinistön tekemät harhautukset kirjattiin ja liitettiin virallisiin eduskunnan asiakirjoihin (PeVL 14/1994, UaVM 9/1994, HE 135/ 1994) sekä myös äänestäjille lähetettyyn tiedotteeseen. Osa eduskuntaa ja useimmat suomalaiset äänestäjät uskoivat tämän väitteen.

Kun kansa ja sen jälkeen eduskunta oli harhautettuna äänestänyt EU-jäsenyyden hyväksymisen puolesta, niin näiden äänestyksien jälkeen Sauli Niinistö – tällä kertaa oikeusministerin ominaisuudessa – sanoikin, että eurosta päätettiin jo EU-jäsenyysäänestyksessä, eikä siitä tarvitse tehdä erikseen lakialoitetta.” (http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147807-sauli-niinisto-65-v…)

Että sellaisia presidenttejä. Ettekö tekin toivoisi, että näiden valintojen sijasta olisimme äänestäneet jonkun, jonka pahimpia todistettuja rikoksia olisivat olleet sovinistiset möläytykset ja huono hiustyyli?

Kristiina Kalliojärvi

Mainos

2 KOMMENTIT

  1. ”Harhautti” sanan synonyymi kansan keskudessa lienee ”valehteli”.

    Mitä tulee Trumppiin niin henkilökohtaisesti uskon että kolmannen maailmansodan eskaloituminen siirtyi pitkälle tulevaisuuteen. Trump ja Putin ovat sen verran liikemiehiä ja lyöneet kättä päälle ettei heidän päätöksissään joku vieher-vasemmisto juhli, varsinkaan jos sille ei kelpaa demokraattinen päätös.

    Uskon että Trump on paras presidentti sitten JFK:n.

  2. Tässä on Erinomainen esimerkki Siitä kun pitää lukea Tätä Uutta Vaihtoehtomedia…Että löytää Rehellistä kirjoituksia…Menneestä…Ja Nykypäivästä..!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.