Kymmenet tuhannet kerääntyivät juhlimaan Puolan itsenäisyyttä kaduille -video

1
epa05020869 Polish nationalists during the 'March of Independence' under the slogan 'Poland for the Poles, the Poles for Poland', which is part of Polish Independence Day celebrations in Warsaw, Poland, 11 November 2015. The Independence Day marks the restoration of Poland's independence after 123 years of partitions by Austria-Hungary, Prussia, and Russia, at the end of the First World War on 11 November 1918. EPA/MARCIN OBARA POLAND OUT


Joidenkin lähteiden mukaan jopa 50,000-75,000 ihmistä olisi osallistunut itsenäisyyspäivän marssiin Puolan Varsovassa. Tapahtuma työllisti noin 7000 poliisia. Edellisvuoden marssi oli päätynyt suuriin yhteydenottoihin poliisin kanssa. Tänävuonna kaikki oli sujunut rauhallisesti ja tapahtuma sai kiitosta jopa Puolan presidentiltä Andrzej Dudalta.

kirkko-puola

Puola julistautui itsenäiseksi Venäjän vallasta vuonna 1918, eli tämä oli Puolan 98 itsenäisyyspäivä. Tämä päivä muistetaan Puolassa myös päivänä jollain katollinen kirkko saatiin vihdoin valmiiksi. Rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1792, mutta projekti pysähtyi monien sotien aikana ja sitä jatkettiin vasta vuonna 2003. Tällöin hankkeelle kerättiin yli 50 miljoonaa yksityistä rahaa, jotta kirkko saataisiin valmiiksi.

 

 

 

1 KOMMENTTI

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.