Vuosi Bataclanin joukkomurhasta ja kidutuksista.

  0
  Mainos

  13.11.2015 hyökkäsivät uskonnolliset fanaatikot Pariisissa useaan paikkaan, mm. Bataclanin rock-klubilla meneillään olevaan konserttiin. Mitä siellä tapahtui, kertoo siitä mihin nämä vihapuheiden kuuntelijat pystyvät.

  Asemiesten valtaama konserttisali on heidän hallussaan 2½ tuntia. Sen ajan poliisi kokosi resursseja, ja valmistautui neuvottelemaan, luullen kyseessä olevan panttivankitilanteen. Se oli jotain muuta, paljon pahempaa. Terroristit noudattivat jo Mumbain tapauksesta tuttua metodia:

  • Otetaan haltuun jokin kohde, jossa on paljon ihmisiä.
  • Pitkitetään tilannetta ja käytetään aika ihmisten kiduttamiseen ja surmaamiseen brutaaleilla tavoilla.
  • Ei pidetä välttämättömänä, että kaikki terroristit selviävät hengissä.

  Vaikka Mumbain isku oli tiedossa, ranskalaiset viranomaiset eivät osanneet toimia oikein: Nopeasti ja voimalla. Niinpä uhreja kastroitiin, silmiä kaivettiin päästä, silvottiin ja raiskattiin kaksi ja puoli tuntia. Tässä on jihadistien nykyinen metodi suurissa organisoiduissa hyökkäyksissä. Otsikkokuvassa Bataclanin joukkomurhaajat.

  Mainos

  13.11.2015 jälkeiset terroriteot Ranskassa ovat olleet ns. random-iskuja: Tekijä on yksittäinen, tai läheisen kaverinsa kanssa toimiva fanaatikko. Hän hyökkää sattumanvaraisessa paikassa kenen tahansa kimppuun ilman mitään valmisteluja, puukolla, kirveellä tai ajoneuvolla. Näiden iskujen vaarallisin piirre ei ole niiden volyymissa, vaan arvaamattomuudessa. Ne kertovat myös huolestuttavavasta ilmiöstä: Euroopan islamilaisissa maahanmuuttayhteisöissä on suuri joukko näiden murhatöiden ymmärtäjiä, ja myös niihin itse valmiita.

  Terroristeilla on kykyä ja halua Bataclan-tyyppisiin iskuihin. Tämän syksyn aikana tapahtuneita sotilaallisia valmiusharjoituksia mm. Englannin kanaalin ja Suomenlahden matkustajalautoilla ei voine pitää tästä kysymyksenasettelusta irrallisina. di-gold

  Daily Mail Bataclanin kidutuksista.

   

  Mainos

  VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.