Ukraina on saamassa viisumivapauden Eurooppaan – Arre Kougappi

Tänään Ukrainassa on uutisoitu, että Euroopan pysyvien edustajien komitea COPER joka on Euroopan unionin elin, jonka tehtävänä on valmistella Euroopan unionin neuvoston työtä erityisesti valmistelemalla neuvoston kokouksissa tehtäviä päätöksiä, on kannattanut omalta osalta Ukrainalle viisumivapauden. Lopullisen vahvistuksen tekee Euroopan neuvosto ja Euroopan parlamentti.

Presidentti Poroshenko on ehtinyt tänään iloita tullutta päätöstä Brysselistä ja kehotti EU:ta saattamaan omat lupaukset viipymättä loppuun, jotta ukrainalaiset saisivat vihdoin viisumivapauden.

Ukrainan isompia uutistoimistoja UNIAN, on kertonut jo 15 marraskuuta, että Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz kertoi, EU on valmis myöntämään viisumivapauden ukrainalaisille.

Ukrainalaiset ovat jo pitkään odottaneet omien päättäjien ja EU:n lupamaa viisumivapautta ja tästä on noussut kansalaisten keskuudessa tyytymättömyyttä, kun asia on viivästynyt pitkään, koska moni on odottanut tämän myötä oman taloudellisen tilanteen parantuvan.

Lokakuussa presidentti Poroshenko joutui rahoittamaan kansalaisia ja käytännössä lupasi ukrainalaisille, että viisumivapauteen liittyvät asiapaperit ovat valmiit allekirjoitettavaksi 24.11.2016 ja viisumivapaus astuu voimaan tämän jälkeen.

On erittäin outoa, että suomalainen media on ollut asiasta täysin hiljaa eikä informoinut omille lukijoille mitä on luvattu ukrainalaisille ja mitä odottaa ukrainalaiset tulevalta ja mitä maassa oikein tapahtuu.

Viisumivapaudesta kun on Ukrainassa keskustelut pitkään ja mediassa on rummutettu, että kaikki omat velvoitteet on täytetty ja ainoastaan EU pitkittää asiaa.

Joka tapauksessa maassa tapahtuu koko ajan. Viime viikolla
Georgian entinen presidentti Mikhail Saakashvili, joka nykyään asuu Ukrainassa on ilmoittanut, että hän perustaa uuden puolueen. Saakashvili sai Ukrainan kansalaisuuden vuonna 2014 jonka jälkeen Georgian presidentti Giorgi Margvelašvili on allekirjoittanut dokumentin joka mitätöi Saakashvilin Georgian kansalaisuuden.

Saakashvilin mukaan uuden Ukrainassa perustettavan puolueen tarkoituksena on ajaa Ukrainaan parlamenttivaaleja ”mahdollisimman nopeasti” ja vastustaa korruptiota. Saakashvili kertoi näistä suunnitelmistaan Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa.

Ukrainassa on tarkoitus järjestää normaalin aikataulun mukaiset parlamenttivaalit seuraavan kerran vasta 2019, mutta kansa on yhä tyytymättömämpi nykyiseen hallintoon, viisumivapaus Eurooppaan on monella mielessä ja tämä odotus on omalta osalta rauhoittanut tilannetta, koska toivo, että itse tai joku sukulaisista pääsee töihin Europpaan tienamaan isoja summia ja lähettämään ne kotimaahan on iso.

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko nimitti Saakashvilin viime vuonna Odessan alueen kuvernööriksi. Saakashvili joutui itse eroamaan kovan painostuksen vuoksi tehtävästään viime viikolla. Hänen sanojensa mukaansa hän ei onnistunut korruptionvastaisessa työssään, koska Ukrainan nykyhallinnolla on paljon kytköksiä korruptioon. Hän syytti erityisesti Ukrainan presidenttiä Petr Poroshenkoa korruption avoimesta tukemisesta.

Aiemmin viime vuoden joulukuussa Saakashvili ja maan sisäministeri Arsen Avakov joutuivat kovaan sanaharkkaan ministereiden ja presidentin kokouksessa ja Saakashvili syytti maan sisäministeriä ja hallituksen ministereitä varkaiksi.

Sisäministeri sen sijaan heitti yllättäen vaarallisesti lasimukin Saakashvilin suuntaan ja käytti rajuja kirosanoja ja käski painua Saakashvilia maasta pois. Kokous jouduttiin päättämään koska tilanne oli riistäytymässä käsistä. (Video tapahtumasta kommenteissa)

Eilen omassa Facebook kirjoituksessa Saakashvili syytti, että hän sai tietää omista luotettavista lähteistä, että presidentti Poroshenkko on antanut käskyn omille avustajille mitätöidä hänen (Saakashvilin) Ukrainan kansalaisuus käyttäen korruptoituneita avustajia ja maan oikeusjärjestelmää.

Sikäli tämä on mielenkiintoista, koska Saakashvilin Georgian kansalaisuus on mitätöity ja kotimaassa
häntä odottaa pidätys ja syytteet, joita hän itse on kutsunut poliittisiksi.

Todella sekava tilanne on jatkunut pitkään, on erittäin valitettavaa kun suomalainen media ja Yleisradio ei keskity omiin tehtäviin eikä kirjoita asioista mitään, varsinkin viisumivapaudesta, koska tämä koskettaa suoraan suomalaisia, kun ottaa huomioon, että Ukrainassa asuu lähes 40 miljoona ihmistä ja suomalaiset mepit ovat luultavasti ”päättämässä” myöhemmin asiasta, vaikka Ukrainassa tämä pidetään jo itsestäänselvyytenä.

Saakashvilin fb-päivitys missä hän syyttää Poroshenkkoa on kommentteissa.

 

4 thoughts on “Ukraina on saamassa viisumivapauden Eurooppaan – Arre Kougappi

 • 17.11.2016 at 23:37
  Permalink

  No, ainakin maatilat saavat halpaa työvoimaa osaavista ihmisistä. Tähän asti paperisota on vaatinut melkoisen voimannäytön.

  Reply
 • 18.11.2016 at 13:38
  Permalink

  Ukrainasta tulossa järjetön vyöry ”siirtolaisia” eurooppaan heti kuin mahdollista. Ukrainassa asti on varmasti kuultu suomen KELA- tuista ja ilmaisesta elämästä. Eläköön KOKO maailman KELA (r) Suomi. Kohta nautimme lisää ”RAJAT AUKI” politiikan hedelmistä.

  Reply
  • 18.11.2016 at 22:47
   Permalink

   Ne on kuitenkin normaaleja ihmisiä, ei muslimeja.

   Reply
  • 25.11.2016 at 05:26
   Permalink

   Eipä viisumivapaus ja Kela-tuet oikein liity toisiinsa. Viisumivapaus liittyy lähinnä matkustamiseen.

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *