Hätähuuto vai vaalitemppu Lohjalla sanomalehti Länsi-uusimaassa 18.11.2016 ? – Jari Vuorinen

Hätähuuto vai vaalitemppu Lohjalla sanomalehti Länsi-uusimaassa 18.11.2016 ?

Valtuutetut Mika Herpiö(kok.), Taina Lackman(sdp) ja valtuutettu Tom Hillner(kok.) haluavat kikkailla veroprosenteilla näin Lohjalaisittain saadakseen ”aktiiviväestöä” muuttamaan pääkaupunkiseudulta ja muualtakin tänne Lohjalle.Näin he otsikoivat : ”Lohjalaisuus tutuksi”

Savolaisuuden,karjalaisuuden,hämäläisyyden sekä pohjalaiset sekä Lappalaiset heimot minä tunnen mutta mitä on LOHJALAISUUS ?Pitäisikö Lohjalaisuus jollain tapaa määritellä ?Kun ajattelee tuota itse otsikkoa suhteutettuna kirjoituksen sisältöön, niin tulee mieleen Hectorin biisi : …”minä panin ikkunaan pahvisuojan,että edes josskin lämmin ois jne…”

Pojat Tomppa ja Mika sekä Taina pitävät merkittävänä vetovoimatekijänä Lohjalaisten veroprosenttien muuttamista siten,että kunnallisvero laskisi 20,5%:sta 20,25 %:iin ?Kun he näin haluavat osansa pääkaupungin populasta Lohjalle veroprosentilla houkutella, niin saanen huomauttaa , että esim.Espoon veroprosentti on 18 %.Löytyyköhän sieltä pääkaupunkiseudulta joku joka haluaa tulla tänne maksamaan Tom Hillnerin ja kumppaneiden korkeampaa 20,25% veroprosenttia.Saanen epäillä.Kun tämän kirjoituksen kävi huolella läpi , niin tuli hiukan selvemmäksi mitä on Lohjalaisuus.

-Jari vuorinen

One thought on “Hätähuuto vai vaalitemppu Lohjalla sanomalehti Länsi-uusimaassa 18.11.2016 ? – Jari Vuorinen

  • 20.11.2016 at 21:23
    Permalink

    Ei mene kovin hyvin Lohjalla. Talous on kuralla eikä kunnasta koskaan tullut niin vetovoimainen kuin piti. Syynä on pitkä matka pääkaupunkiseudulle. Ei sieltä käydä joka päivä Hesassa töissä. Tai jos käydään niin suurin osa palkasta kuluu polttoaineisiin.

    Lohjalla asuu myös Jenna Lepomäen murhaaja ja heidän perheensä. Ei sinne iha hetkessä halua kukaan muuttaa.

    Suurin syy kuitenkin lienee se sama asia mikä nakertaa kaikkien kuntien taloutta: suuri osa ihmisitä on, tai jää ihan just eläkkeelle. Se romahduttaa niin Lohjan, Vantaan, Helsingin kuin Tampereenkin talouden. Turusta puhumattakaan. Nuoret opiskelee 10 vuotta pidempään kuin ennen ja se tarkoittaa että veronmaksun alkuajankohta siirtyy. Eikä nykymuoret mahdollisesti koskaan maksa takaisin edes sitä summaa minkä yhteiskunta heihin on satsannut.

    Mutta, Lohja vissiin hoksasi tämän ensimmäisenä ja aloitti kampanjan myös ensimmäisenä. Fiksua sikäli koska ”se joka on ensimmäisenä markkinoilla, saa puolet markkinoista. Muut tappelevat siitä jäljelle jääneestä puolikkaasta”. Koskahan Helsinki, Vantaa, Espoo, Kaunianinen, Turku, Tampere, Jyväskylä (ai niin, Jykylä on jo konkurssissa) hoksaavat saman ja alkavat lobbaamaan asukkaita kuntaansa. Muuttoa suunnitteleville varoituksen sana: katsokaa aina paljonko kuntanne on ottanut velkaa asukkaidensa nimiin. Nimittäin, se velka tulee maksettavaksi ihan kohta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.