Joensuussa teini kokeili kuinka talo kestää autoa 160km tuntinopeudessa

Tapaus sattui 10.9 aamuyöstä, nuori 18-vuotias mies pienessä 0.84 promillen humalassa kokeili isänsä auton kiihtyvyyttä. Auto karkasi 160km vauhdissa hallinnasta ja suistui kohti tienvieressä olevaa taloa. Auto lävisti talon ja pysähtyi lopulta toisen naapurin pihalle parkkeerattuun autoon.

Auto (honda Accord -08) syttyi törmäyksestä palamaan, mutta palo saatiin sammutettua nopeasti paikalletulleiden poliisi- ja pelastuspartioiden yhteistyöllä.

Pelastuslaitos joutui käyttämään voimatyökaluja, saadakseen kuljettajan ulos onnettomuusautosta. Täysin tuhoutuneesta ja palaneesta autosta huolimatta, kuski selvisi tapahtumasta lähes säikähdyksellä. Auton nopeusmittari oli pysähtynyt lukemaan 180km/h, joten tämän arvellaan olevan törmäysnopeus taloon.

Talossa, jonka läpi auto kulki, oli sisällä kaksi ihmistä. Toinen heistä oli istumassa olohuoneen sohvalla ja toinen oli makuuhuoneessa sängyllä. Huoneiden läpi porhaltanut auto kulki noin metrin päästä sohvalla istunutta henkilöä ja muutaman kymmenen sentin päästä makuuhuoneessa ollutta henkilöä. Talon sisällä olleet henkilöt selvisivät hämmästyttävän vähäisillä vammoilla ottaen huomioon, kuinka paljon onnettomuushetkellä on ollut tavaraa ilmassa talon sisällä.

Tapaus on lähetetty syyteharkintaan rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja rattijuopumus.

 

lähde: poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *