Hallitus hyväksyi laittomasti maassa oleville ”turvapaikanhakijoille” toimeentulon ja huolenpidon

Ministerityöryhmä päätti välttämättömästä toimeentulosta ja huolenpidosta. Kuntia ohjeistetaan niin, että laittomasti maassa oleskeleville turvataan oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon.

 

Kunnat antavat välttämättömän ja kiireellisen avun, valtio korvaa kustannukset täysimääräisesti. Valtionavustuksen myöntämisestä, maksamisesta ja käytöstä säädetään asetuksella.

Mikäli henkilö ei enää saa vastaanottopalveluita ja hän tarvitsee välttämätöntä kiireellistä apua, hänet ohjataan kuntaan hakemaan tilapäistä asumispalvelua, niin sanottua hätämajoitusta. Kuntia ohjeistetaan niin, että hätämajoituspalveluun sisältyy myös ruoka ja mahdollisesti muu akuutti apu, esimerkiksi välttämättömät lääkkeet. Kunnat selvittävät hätämajoitukseen hakeutuvan oleskeluoikeuden Maahanmuuttoviraston tilannekeskuksesta. Laittomasti maassa oleskelevat ohjataan palautusjärjestelmän piiriin.

Maahanmuuton ministerityöryhmä hyväksyi toimenpidesuunnitelman laittoman maassa oleskelun ehkäisyyn ja hallintaan. Toimenpidesuunnitelmaa käsiteltiin ensimmäisen kerran marras-joulukuun taitteessa, nyt sitä täsmennettiin etenkin sosiaali- ja terveyspalvelujen osalta. Suunnitelma on valmisteltu sisäministeriön koordinoimana eri ministeriöissä, ja se keskittyy kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ihmisten laittomaan Suomessa oleskeluun.

Toimenpidesuunnitelmassa laittomasti maassa oleskelevilla ihmisillä tarkoitetaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä, joita ei pystytä palauttamaan kotimaahansa, eivätkä he poistu maasta itsenäisesti ja jotka katoavat tai poistetaan vastaanottojärjestelmän piiristä. Tällöin ulkomaalaisella ei ole laillista oikeutta oleskella Suomessa.

Sisäministeriön tiedote: Täällä

 

14 thoughts on “Hallitus hyväksyi laittomasti maassa oleville ”turvapaikanhakijoille” toimeentulon ja huolenpidon

 • 20.12.2016 at 13:11
  Permalink

  Näemmä rekan ajamisesta väkijoukkoon palkitaan?

  Reply
 • 20.12.2016 at 16:03
  Permalink

  Mitä helvettiä?? Maassa laittomast olevat ovat maassa laittomasti. Ja siitä heitä pitää rangaista, ei palkita.

  Kyllä on kusi noussut politikkojen päähän.

  Reply
 • 20.12.2016 at 16:15
  Permalink

  Kunpa suomalaisista pidettäisiin yhtä hyvää huolta..hävetkää päättäjät !!!
  Suomessa on paljon lapsiperheitä, jotka elävät köyhyydessä !!…mutta sehän onkin heidän omaa syytänsä…niinhän te päättäjät ajattelette !!

  Reply
 • 20.12.2016 at 19:01
  Permalink

  Siis eihän meillä ole edes velvollisuutta pitää ja palkita laittomasti täällä olevia ihmisiä. Jos kerran heille on annettu kielteinenpäätös niin ei heille nyt herranjestas ruveta mitää taloa rakentaa.
  Kyllä ne ihmiset voidaan hyvin laittaa rajan toiselle puolelle ja ohjata takaspäin mistä on tullutkin, ja antaa vapaamielen siitä talsia minne koittaa jatkossa mutta tarvitse alkaa hyysäämään, ja valtionministerien valittaa ettei ole palautusoikeutta. Eihän se homma kuulu meille kuin emme ole heitä tänne ”ostaneet” tai vaatineet tulla. Joku järjenvaltti tähänkin hommaan jo.

  Se ei heitä sotaalueelle laita jos lähetämme heidät matkaan rajan ulkopuolelle. Ainakin tietääkseni kyseiset maat ovat hyvinkin kaukana rajastamme, ja siellä on turvallinen matka euroopan halki takaisin muualle hakemaan ”hyväksyvää” turvapaikanhakemista. Itsenäisesti ovat tänne tulleetkin, niin pääsevät kyllä muualle jos he sitä vaan haluavat mutta ei onnistu kuin tietävät ”’maailmanparantajien” hyysäävän lompakonnyörit ylösalaisin ja otetaan vielä velkapiikkiäkin että ministerien ”omat unelmat” ja henkilökohtaiset agendansa tulisivat otsikoihin ja meriiteiksi nimilleen. Niinkuin tässä maailmassa se tuntuu toimivan.
  Halua kuulostaa tylyltä mutta yhdelläkään nykypäivänä olevalla ei tulisi myöntää mitään valkoisia ruusuja tai muita arvomitaleita ”epäonnistuneesta” työstään.

  Ehkei se juuri nyt siltä näytä mutta ministerit itse painavat velkataakkaa valtiolle tälläiselle vastaanotolla, ja vielä ilmaisetvat sen jatkoon että tule vaan. Ehkei se vielä näy muutamassa mutta auta armias kuin tälläinen hössötysleviää niin se on heisuli vei. Asiasta ihan toiseen mutta on otettava esimerkiksi tämä Herra Trump niin tekee aivan oikein jos tekee että ajaa pois maastaan vuosia tai vähemmän aikaa lötkötelleet laittomasti maassa olijat rajantoisellepuolelle. Ei se toimi niin, ja Suomihan toistaa nämä samat virheet vuosista toiseen ja voivotellaan jälkeenpäin. Eli mitään ei olla opittu asiasta.
  Mä en edes ymmrrä tätä jos kerran hössötetty että velkaannutaan niin helvetisti, ja siltin tälläiselle riittää mammonaa. Tekosyitä taas räjähtelee että voitaisiin mukamas hallita palkkatasoja sun muita.
  Kyllä muistan edelleen laittakaa noit vaikka sinne Herra Sipilän lupaamaan asuntolaan kuin niin kovasti sitä huuteli aikoinaan eikä syödä sanojansa heti kuin alkaa punttivipattaa.

  Eli esimerkki mikä ei ole omani vaan jonkun ” amerikkalaisen asiantuntijan” katsoin aikoinaan netistä. että mitä tapahtuu kuin sanotaan että helmet kuvastaa niitä ihmisiä. Laitetaan lasikulhoon/-vaasiin.
  Niin ei se muuta tee kuin täyty ja tulee yli. Eli se ei auta jos ihmisiä otetaan muualta ja täytetään ”leiri” joka juuri ja juuri pystyy ylläpitää itseään. Vaan sellainen tuhoaa koko resurssit siitä leiristä, ja saa muuta aikaiseksi kuin nälkää, ja köyhyyttä jopa kantaväestölle. Eikä tälläinen auta myöskään niitä ihmisiä siellä missä maan perusasiat eivät loista vaan panostuspitäisi ohjata sinne missä se ongelma on …ei ”levittää” niitä ympäriinsä.

  Reply
 • 20.12.2016 at 20:02
  Permalink

  Voisko joku neuvoa miten voin alkaa suomalaisena oleskelemaan täällä laittomasti. Mitä tarvitse tehdä jotta saan itseni näiden loppumattomien etuuksien piiriin työttömänä? Pääsenkö kela helvetistä eroon siinä samalla?

  Reply
 • 20.12.2016 at 20:05
  Permalink

  Hyvä Suomi näin ku sana leviää niin tää maa on tuhoon tuomittu…

  Reply
 • Pingback: Suomi lellii lomailijoilta! – Kansan oma media

 • 21.12.2016 at 07:59
  Permalink

  Niin monella tapaa tyhmä päätös ja tämä johtaa populismin nousuun ja äärioikeiston hiljaiseen nousuun. Jumalauta kun on tyhmää päättäjää.

  Reply
 • 21.12.2016 at 09:24
  Permalink

  Onneks suomessa on sentään maailman paras hallinto

  Reply
 • 21.12.2016 at 16:29
  Permalink

  Suomi tarjoaa diskorahaa ja Espoo erikoissairaanhoidon koko maailmalle. Länsiväylässä kun luki, että paperittomille tarjotaan täydet terveyspalvelut. Ollaan siis ihan koko maailman sosiaalitoimisto. Milloin meidän onnettomat päättäjät tajuavat, että Suomi joutuu todella pahaan tilanteeseen tämän kanssa!!

  Reply
 • 21.12.2016 at 16:39
  Permalink

  Irakissa asuu 30 miljoonaa ihmistä ja sama määrä sinnittelee Afganistanissa. Eivätkö nämä nuoret miehet voisi palata kotikonnuilleen alkamaan kotimaansa rakennus.
  Jokaisella on sama tarina surmatusta isästä ja vainoutuista veljistä. Olisiko näihin kertomuksiin syytä suhtautua varauksella.

  Reply
 • 23.12.2016 at 20:25
  Permalink

  Ja viimeinen sammuttaa valot..Näin tehdään suomesta sotarikollisten ym. turvasatama,todella fiksua päättäjät!!

  Reply
 • 15.1.2017 at 10:50
  Permalink

  Suomen valtion rahoitteista terrorismia. Tää on ihan uskomatonta sumutusta, tehdään tämmöisiä kansaa kuohuttavia päätöksiä jotta voidaan yhtiöittää ja säätää lakeja jne. Vaikka kaikki onkin ihan näkyvillä. Nyt meidän täytyy, emme voi enää odottaa meno kiihtyy ja kiihtyy tuolla apinamäellä ja loppua ei näy. Eikä muuten ole ennenkuin on myöhäistä. Koko suomen kansa lakkoon ja apinamäen piiritys niin että nuo valtion terroristit eivät pääse ulos sieltä. Tulkoon poliisi tulkoon armeija, näkevätpähän sit mitä mieltä kansa on ja ketä varten ovat.

  Reply
 • 15.1.2017 at 11:01
  Permalink

  Tarvitaan täysin uudet henkilöt eduskuntaan ja hallitukseen ja presidentti. Nykyiset on niin EUn ja muiden veli kerhojen orjuuttamia ja rahalla lahjomia marionetteja, etteivät yksinkertaisesti onnistu vaikka haluaisivat kääntää suomen suuntaa. Meidän koko virkamies koneisto on niin läpeensä mätä sossusta poliisiin ja opettajista pressaan. Joka alalla löytyy sipilöintiä suhmurointia verosuunnittelua ja kaiken maailman kikkailua. Harvainvalta vallitsee tässä maassa, tuo pitää ottaa pois noilta koska eivät sitä osaa käyttää. Valta kansalle!

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *