Kulttuurit kohtaavat rautatieasemalla, kolmena iltana peräkkäin häiriöitä

Eri kieli- ja kulttuuritaustoista tulevat nuoret ovat selvitelleet välejään Helsingin rautatieasemalla jo kolmena iltana peräkkäin. Välienselvittely on yltynyt sanaharkan lisäksi paikoin myös lyhytkestoiseksi nyrkkitappeluksi ja potkimiseksi. Helsingin poliisi tutkii tapauksia pahoinpitelyinä ja yhtä tapausta ryöstönä, sillä yhdeltä pahoinpidellyltä on viety takki ja matkapuhelin.

– Poliisin tietojen mukaan kyseessä on ollut eri etnisistä taustoista tulevien nuorten välienselvittely. Mukana vaikuttaisi olevan myös jonkinlaista kostonkierrettä, kun ensin joku on lyönyt toista osapuolta, niin seuraavana päivänä hyökätään porukalla toisen osapuolen kimppuun, kertoo ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitokselta.

Suurin osa tappeluissa mukana olleista on alaikäisiä, mutta mukana on ollut myös täysi-ikäisiä nuoria. Poliisi on ottanut epäiltyjä kiinni paikan päältä.

Poliisi lisää partiointia rautatieasemalla ja puuttuu jatkossa kaikkiin järjestyshäiriöihin matalalla kynnyksellä. Koska kyse ovat pääosin alaikäisistä nuorista, tekee poliisi tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten ja toimijoiden kanssa.

– Mikäli huomaa tämäntyylisiä järjestyshäiriöitä, tulee niistä ilmoittaa suoraan hätäkeskukseen soittamalla 112, Roimu muistuttaa.

Lähde: poliisi

2 thoughts on “Kulttuurit kohtaavat rautatieasemalla, kolmena iltana peräkkäin häiriöitä

 • 21.12.2016 at 23:32
  Permalink

  Mvlehti kirjoittaa 21.12.2016:

  ”Suomen paluu kansallisvaltioksi (osa 1)

  Suomi isänmaana ja kansallisvaltiona
  Jouko Piho kirjoittaa:
  Aloitan uuden kirjoitussarjan, jossa tulee olemaan yhdeksän osaa.
  Tulen referoimaan luku kerrallaan varatuomari Lasse Juhani Lehtisen v. 2011 julkaistua kirjaa ”Suomen paluu kansallisvaltioksi”.

  Kirja on varsin mielenkiintoinen, asiallinen ja hyvin perusteltu. Itse asiassa voisin suositella tässä vaiheessa kirjan ostamista kaikille aiheesta kiinnostuneille. Hankin itse kirjan Adlibriksen verkkokaupasta ( http://www.adlibris.com/fi/kirja/suomen-paluu-kansallisvaltioksi-9789519863993 ) eikä maksanut kuin 10 euroa.

  Käsittelen tässä ensimmäisessä kirjoituksessani ensimmäistä lukua, jonka otsikko on ”Suomi isänmaana ja kansallisvaltiona”.

  Lehtinen toteaa, että ”Suomi on suomalaisten isänmaa ja kansallisvaltio”.
  Mitään muuta kansallisvaltiota ei suomalaisilla ole. Koko Lehtisen kirjan kantava ajatus on se, että tämä on hyvä tilanne, jonka pitäisi jatkua eikä muuttua joksikin aivan muuksi.
  Lehtinen tarkastelee sitten professori Veli Merikosken määritelmää kansasta, joka kuuluu seuraavasti:..”,
  ks. http://mvlehti.net/2016/12/21/suomen-paluu-kansallisvaltioksi-osa-1/

  Reply
 • 24.12.2016 at 01:27
  Permalink

  Eikös kytät siellä aina majaile? Mikseivät hakanneet matut niin etteivät pysty sinne enää kävelemään? Voi vi**u mikä maa, kaikki menee päin pe**settä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.