Saksan poliisi etsii Berliinin terroristia.

Rekan joulutorille ajanutta ja puolalaisen kuljettajan murhannutta miestä etsitään yhä. Tekijäksi on osoittautumassa tunisilainen, usealla nimellä ja kansallisuudellakin esiintynyt 23-vuotias turvapaikanhakija Anis Amri.

Mies on kirjoilla vastaanottokeskuksessa Emmerichissä Nordrhein-Westfalenissa, mutta asunut ilmeisesti viime aikoina Berliinissä. Amrin tutvapaikkahakemus on hylätty, mutta häntä ei ole pystytty palauttamaan Tunisiaan. Amri on ilmeisesti saapunut Saksaan heinäkuussa 2015, samassa saapumiserässä, kuin Suomeen tulleet 35 000.

Aluksi terroriteosta epäiltynä pidätetty afganistanilainen tai irakilainen ei ole tutkimusten mukaan ollut terroritekoon käytetyn rekan ohjaamossa, ja hänet on vapautettu. On ilmeisen tavallista, että Saksassa oleleskevilla turvapaikanhakijoilla on useita henkilöllisyyksiä ja kotimaita. Näissä maissa heitä ei useinkaan tunneta, eikä haluta vastaanottaa, kuten nyt Amrin tapauksessa.

Anis Amri, tai Ahmad Z, tai Mohamad H, oli ollut poliisin seurannassa salafisti-yhteyksiensä vuoksi, mutta kadonnut näkyvistä parisen kuukautta sitten. Poliisin vastatoimet terroritekojen estämiseksi ovat siis tehostuneet, koska yhä useampi terroristi on ollut viranomaisten tarkkailussa jo ennen tekoaan. di-gold

Asiasta kertoi Suomessa Yle 21.12.2016 ja Ilta Sanomat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *