Saksassa WW2 aikainen pommi tyhjensi kaupungin

Augsburgin kaupungista Saksasta on löytynyt toisen maailmansodan aikainen pommi. Pommi on suuruudeltaan 1.8 tonnia ja evakuointialueeksi on määrätty 1.5 kilometriä. 54,000 ihmistä on jouduttu siirtämään alueen ulkopuolelle.

Ihmisiä on siirretty jalkapallostadionille ja monet ovat hakeutuneet sukulaisilleen ja tuttavilleen. Evakuointi on yksi saksan suurimpia pommiuhan takia.

Pommin purkua hidastaa seitsemänä vuosikymmenenä kertyneet maakerrokset pommin ympärillä. Purkuryhmän pitää saada kaivettua pommin sytytin esiin saadakseen pommista vaaraton. Pommi löytyi jouluaamuna klo 10.00 aikoihin. Löytö paljastui rakennustyömaan yhteydessä.

Augsburgin kaupunki pommitettiin miltein maantasalle 25-26 02 1944, kun Brittien ja yhdysvaltojen sadat pommikoneet hyökkäsivät kaupunkiin.

Päivitys juttuun: Sunnuntai iltapäivällä pommi on saatu tehtyä vaarattomaksi ja kuljetettu pois. Pommi oli tyyppiä 4000 lb HC.

4 thoughts on “Saksassa WW2 aikainen pommi tyhjensi kaupungin

  • 26.12.2016 at 15:52
    Permalink

    4000 lb ei ole sama kuin 4000kg.
    Yksi lb on 0.454kg

    Reply
  • 26.12.2016 at 17:15
    Permalink

    Tässä nähdää miten liittoutuneet syyllistyivät sotarikoksiin toisen maailmansodan aikana. Kaupungit kuten Augsburg ja Dresden pommitettiin järjestelmällisesti palopommeilla maan tasalle tarkoituksena murhata koko kaupungin siviiliväestö. Kummassakaan (tai muissa vastaavissa kaupungeissa) ei ollut mitään sotilaalliseen toimintaan viittaavaa. Ja siksi näitä voidaan pitää suurimpina rikoksina ihmisyyttä vastaan. Chuchill oli vastuussa näistä pommituksista. Mutta alkoholisoitunut despootti totesi ylimielisesti:”Minä kirjoitan tämän sodan historian”.

    Katsokaa youtubesta video ”Hellstorm” jonka on tehnyt Amerikkalainen historioitsija. Sen jälkeen tiedätte ettei Hitler päässyt edes farmiliigaan Amerikkalaisten tai ranskalaisten sekä brittien kerhossa. Stalinista puhumattakaan.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.