Suomen itsenäisyydestä kiitellään taas kerran Leniniä.

Myytti hyväntahtoisesta Lenin-sedästä, joka antoi Suomelle itsenäisyyden, on yksi YYA-kyyristelyn vuosikymmenten sitkeimpiä myyttejä. Tänään (27.12.) se vaihteeksi nousi taas kuopastaan kummittelemaan.

Valtava marmoritaulu Leninin entisen työhuoneen edustalla kertoo kultakirjaimin, kuinka Suomen itsenäistyminen pääsi jopa osaksi Neuvosto-Venäjän ensimmäistä perustuslakia.

Kolmas yleisvenäläinen neuvostokongressi kannattaa politiikkaa, jota Kansankomissaarien neuvosto on harjoittanut tunnustaessaan Suomen täyden itsenäisyyden, aloittaessaan joukkojen vetämisen pois Persiasta ja julistaessaan Armenian vapauden itsemääräämiseen.

Aiheesta kirjoitti Iltasanomat 27.12.2016.

Suomelle neuvostohallituksen taholta annettu itsenäisyyden tunnustus oli todellisuudessa osa bolshevikkien ja keisarillisen Saksan välistä yhteispeliä: Bolshevikit rauhoittivat Saksan itärintaman, ja saivat Saksalta erinäisiä vastapalveluja, mm. saksalaisen joukko-osaston Moskovaan toimimaan Leninin ja bolshevikkijohdon turvana. Neuvostoajan historiikeissa nämä mainitaan ”latvialaisina tarkka-ampujina”.

Osa sopimusta oli Venäjän vetäytyminen Suomesta, ja Suomen itsenäisyyden tunnustaminen. Että Venäjä myöntyi helposti suomalaisten pyyntöön saada diplomaattinen tunnustus Venäjästä irtautumiselle, siitä voimme siis kiittää saksalaista kenraali Ludendorfia, joka Saksan puolelta piti yhteyttä bolshevikkijohtoon, ja välitti heille Berliinin diktaatit. di-gold

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.