Tiedot tarkentuneet Berliinin tapahtumasta

Kuorma auton alkuperäinen kuljettaja Lukasz Urban ei voinut olla enää tajuissaan hetkellä jolloin Anis Amrin ajoi kuorma auton väkijoukkoon. Urbania oli aikaisemmin jo puukotettu ja tarkemmat tutkimukset vahvistavat, että häntä oli ammuttu päähän noin klo 16.30. Urbaniin yhteyksissä ollut serkku ja pomo, eivät olleet saaneet kuskia kiinni enää klo 16.00 jälkeen. Väkijoukkoon ajo tapahtui klo 20.00. Tarkkaa tietoa siitä ei ole, oliko urban hengissä vielä iskun aikana, mutta ainakaan rattiin hänestä ei ollut enää tarttumaan suuren verenhukan takia. Urban oli alunperin pysäköinyt Berliinissä teräslastissa olleen 40-tonnisen kuorma auton purkaakseen sen seuraavana päivänä.

Anis Amrin matka Berliinistä Italiaan kiersi ilmeisesti Ranskan kautta ja Amrin epäillään liikkuneen bussilla, Nyt selvityksessä on oliko Amrilla rikoskumppaneita auttamassa pakomatkalla. Pidätettyinä on tällä hetkellä kolme epäiltyä, josta yksi on Amrin veli. Amrin turvapaikkahakemus oli Saksassa hylätty ja Amrin oli seurannassa, koska poliisit tiesivät terroristi yhteyksistä. Kuitenkin todisteet puuttuivat. Amrin oli muuttanut Saksaan vuonna 2011, istuttuaan Italiassa 4 vuoden tuomiota rikosten sarjasta. Sekä Italia, että Saksa olivat yrittäneet palauttaa Amrinia Tunisiaan, mutta papereiden puutteen takia eivät tähän pystyneet.

Tapauksen johdosta Saksassa mietitään nyt sähköisiä tunnistimia paperittomille turvapaikanhakijoille. Tätä vaativat muunmuassa CSU. Italiassa Amrin oli ensimmäinen ammuttu terroristi ja Italia on päättänyt nostaa suojaustasoa koskien terroristeja.

Lähde BBC

 

 

 

One thought on “Tiedot tarkentuneet Berliinin tapahtumasta

  • 27.12.2016 at 22:24
    Permalink

    Voi vittu sentään.Kun näitä perkeleitä ei olisi ilman kunnollista tutkintaa alunperin päästettykään tuonne niin olisi ehkäisty sillä.Noita erilaisia iskuja tulee tapahtumaan seuraavat vuodet tasaisin väliajoin ja nämä happyhappy joy joy sateenkaari refugees welcome sinisilmä vasemmistosuvakit ovat verta käsissään edelleen sitä mieltä,että kyseessä on yksittäistapaus.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.