Helsingin käräjäoikeus antoi tuomionsa aseman aukion kahakasta: Syytteet kuolemantuottamuksesta hylättiin

2

Tapausta käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa 21.12. Vastaaja Jesse Torniainen kiisti syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen. Hän myönsi syyllistyneensä ainoastaan pahoinpitelyyn, koska puolustuksen mukaan yksi potku ei täytä törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistöä.

Jesse Torniainen tuomittiin törkestä pahoinpitelystä 2-vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.
Oikeuden mukaan Torniainen syyllistyi törkeään pahoinpitelyyn. Sen sijaan syyte törkeästä kuolemantuottamuksesta hylättiin. Oikeuden mukaan törkeällä pahoinpitelyllä ja uhrin menehtymisellä ei ollut syy-yhteyttä.

Syyttäjä vaati Torniaiselle vähintään viiden ja puolen vuoden vankeusrangaistusta.

Puolustus olisi pitänyt puolen vuoden ehdollista vankeutta riittävänä rangaistuksena. Se vetosi oikeudenkäynnissä myös siihen, että ”tapaus on saanut julkisuudessa kohtuuttomat mittasuhteet”.

Käräjäoikeus katsoi, että tuomion lyhtentämiseen tapauksen saaman julkisuuden vuoksi ei ole perusteita.

Sen sijaan käräjäoikeus hyväksyi rangaistusta mitatessaan syyttäjän vaatimuksen koventamisperusteen soveltamisesta, koska Torniaisella on aiempaa rikollista taustaa. Syyttäjä vaati rangaistuksen koventamista myös rasistisen motiivin vuoksi, mutta tämä hylättiin

Jimi Karttunen karkasi sairaalasta.

2 KOMMENTIT

  1. ihmis henkeä ei arvosteta yhtään suomessa osaisiko jo tedä atressin moni kyllä allekirjoittaisi sen varmaan että tuomot kovenisevat ja paljon eiläimistäkin enemmän vaikka kaikkea henkiä pitäisi arvostaa mutta SUOMI PASKA KUN EI USKALLA HENKIRIKOKSIA JA RAISKAUKSIA TUOMITA OIKEUDEN KÄDELLÄ VAAN VITTU SILITETÄÄN VAAN HEIDÄN PÄITÄ SAATANA

  2. Oikeansuuntainen tuomio, joskin liian kova yleiseen linjaan nähden; puolet pois, tai vain sakkoja. Narkkarille ”runopoika”narkkarin loppu, näin se menee. Vittuilulla on hintansa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.