ISIS uhkaa joulupukkia ja Lappia, yrittäjät peloissaan.

1

ISIS on uusimman agitaationsa mukaan kohdistamassa huomiotaan Suomen Lappiin, jossa joulupukin tiedetään asuvan: Julkaistuissa kuvissa islamisti uhkaa joulupukki-pukuista hahmoa veitsellä. Muissa kuvissa esiintyy hyvin Lapin-oloinen luminen maisema. Lapin matkailuyrittäjät ovat tyytymättömiä.

Joulupukin kurkun leikkaaminen, edes fiktiossa, ei edistä matkailusesonkia, josta hyvin monet Lapissa saavat tulonsa. Supon mukaan ”Suomeen ei kohdistu erityistä uhkaa”.

Yle:

Lapin matkailutoimijat ovat reagoineet voimakkaasti terroristijärjestö Isistä lähellä olevan viestintäkanavan levitettyä terrorikehotuksia, joissa näkyy muun muassa joulupukki, talvista lumimaisemaa, poro sekä palava vuosiluku 2017. Viesteissä Isis kehottaa niin sanottuja yksinäisiä susia iskemään uudenvuoden juhlallisuuksiin.

Suomen Lappiin kohdistuneen vihjailun lisäksi ISIS kehoittaa ”yksinäisiä susiaan” hyökkäämään elokuvateattereissaa, puistoissa ja sairaaloissa. ISIS:n viesti on jaettu salattuna. di-gold

Asiasta kertoi Yle 30.12.2016 ja Daily Mail 29.12.2016.

1 KOMMENTTI

  1. Miksi levitatte vanhoja uutisia, onko tarkoitus ajaa alas Suomen turismi ? Sahaatte oksaa, jolla istutte.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.