Kaukasialaisia jihadisteja pidätetty Moskovassa.

Venäjän turvallisuusviranomaiset ovat pidättäneet seitsemän ISIS-Da’esh -yhteyksistä epäiltyä terroristia. Nämä olivat suunnitelleet terroritekoa Moskovassa.

Pidätetyiltä löytyi aseita ja ammuksia. Heidän kerrotaan tulleen Dagestanista.

Asiasta kertoi Iltalehti 30.12.2016.

Kaukasialaiset, -tsetseenit ja dagestanilaiset, ISIS-soturit saattavat toimia ”kalifaatin” johdosta riippumatta. Mm. iskuja Turkissa arvellaan näiden tekemiksi. Suomessakin vieraillut tutkija Lina Khatib arvelee kaukasialais-jihadistien käyvän omaa sotaansa?

”Aiemmat uutiset ja tiedonjyväset ovat koskeneet vain karkuriongelmaa ja Euroopasta tulleiden pettymystä Lähi-Idän epämukaviin oloihin. Nyt ISIS:llä saattaa olla innokkaimpien taistelijoidensa riveissä lojaalisuuskriisi? Tsetseeni- ja dagestanilais-jihadisteja on pidetty kaikista fanaattisimpina, brutaaleimpina ja sitoutuneimpina sotimaan islamin puolesta, -sen ovat venäläisetkin saaneet havaita. Nyt ”Islamilainen valtio” ei ehkä ole näille ”Bazzi-Bazuukeille” tarpeeksi radikaalisti islamilainen? ”Tshetsheenitaistelijat ovat vieläkin äärimielisempiä kuin omat johtajansa, Khatib kuvailee.

Maailmaa järkyttäneen Istanbulin lentoterminaalin joukkomurhan ja itsemurhaiskujen tekijät osoittautuivat  Dagestanista, Uzbekistanista ja Kirgisiasta tulleiksi. Miten tämä liittyy siihen, että päättyneen ramadanin näyttävimmät terroriteot tapahtuivat kaikki islamilaisella maaperällä, Turkissa, Bangladeshissa ja saudeissa, siihen Lina Khatib ei Yle:n mukaan ota kantaa. ISIS:n johto uhosi keväällä tekevänsä ramadanista kauhujen kuukauden vääräuskoisille l. eurooppalaisille, mutta toteutuneet iskut sattuivat aivan muualla. Tämä voi selittyä Euroopassa olevien solujen säästämisellä johonkin myöhempään kampanjaan, mutta voi liittyä myös po. kurittomuusongelmalla: Kiivaimpien jihadistien tähtäimessä saattavat nyt olla ”maltilliset” muslimit? Tähänkään Khatib ei suhtaudu.”

llinakhatib00000001-800x445

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.