Onko Sipilän aikakausi ohi? Uhkauksia, tulevaisuuden ennustuksia tinasta ja hermojenmenetystä

Pääministeri Sipilä kertoi ennen uuttavuotta kuinka hän näkee tinassa Suomen talouskasvun.

sipila-tina
Kuvakaappaus iltalehti

Sipilä povaa Suomelle 1.6% kasvua vuodelle 2017. Kuitenkaan taloustietäjätkään eivät optimistisimmissakaan veikkauksissa ole päässeet kun vähän yli 1 prosentin. Euroalueen BKT:n ennustetaan kasvavan 1.6 prosenttia sekä vuonna 2016 että vuonna 2017. Kasvu nopeutuu 1.7 prosenttiin vuonna 2018. Sipilä vertaa Suomen kasvua suoraan muun eu alueen kasvuun, Suomi on hinannut kasvussa perässä kuitenkin vuosi vuodelta.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen sivuilta:

  • EU:n komission menetelmällä ETLAn ennusteen pohjalta laskettu julkisen sektorin rakenteellinen alijäämä on 1.5 prosenttia BKT:sta vuonna 2016, 1.6 prosenttia vuonna 2017 ja 1.8 prosenttia vuonna 2018. Arvioimme Suomen täyttävän vuonna 2016 vakaus- ja kasvusopimuksen vajetta koskevat vaatimukset, jos arvioita tehtäessä huomioon otetaan turvapaikanhakijoiden aiheuttama kustannus, noin 0.2–0.3 prosenttia BKT:sta. Vuosille 2017 ja 2018 arvioitu rakenteellisen vajeen nousu ei sen sijaan ole helposti perusteltavissa.

Sipilä on myös ottanut vahvasti kantaa valtamedian uutisointiin koskien häntä ja hänen sukunsa liikesuhteita. Joidenkin mielestä Sipilä on ylittänyt jopa uhkailun rajan antaessaan lausuntoja, Sipilä uhkasi kannella julkisen sanan neuvostoon häntä käsittelevästä uutisoinnista.

Ylen päätoimittajan Atte Jääskeläisen mukaan Sipilä ilmoitti vievänsä Katera Steeliä koskevan asian JSN:ään, jos Ylen uutisoimaa tietoa yhtiön perustajaosakkaista ei oikaista.

Julkisoikeuden professori Tomi Voutilaisen mukaan tämä on näitä tilanteita, kun pääministeriltä menee hermot, mikä on tavanomaista poliittista toimintaa. Kaikilta osin se ei ole suotavaa, jos tiedotusvälineitä aletaan painostaa. Voutilainen itse toteaa, että pääministerin on muistettava se, että hänkin on virkamies ja virkamiehiltä edellytetään asiallista käyttäytymistä.

Viestintäkonsultti Kirsi Piha pohtii viestintätoimiston blogissaan:

  • toimitusjohtajalla on pomo; tässä kömpelössä vertauksessa Suomen kansa ja sen valitsema eduskunta. Lisäksi on media, joka ei ole niin poliittinen kuin eduskunta. Sipilän kiukuttelu medialle on tästä näkökulmasta varsin kiinnostavaa. Yritysmaailmassa tällainen omalle hallitukselleen vittuileva toimari saisi nopeasti kenkää elleivät tulokset olisi aivan loisteliaat. Yritysmaailmassa toimari ei saisi tahtoaan läpi kiukuttelemalla hallitukselleen tai kieltäytymällä kommunikoimasta sen kanssa.
  • Hän käyttäytyy lopulta kuin hiekkalaatikkoikäinen: mä en leiki enää teidän kanssa!

Sipilä otta myös kantaa vahvasti Euroopassa paisuneeseen terroriuhkaan, Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mielestä äärijärjestö Isisin joulupukkiaiheisesta propagandamateriaalista ei ole syytä turhaan huolestua. Kuitenkin Eurooppa koki taas karmivan iskun Berliinin joulukadulla ja nyt uutenavuotena Turkissa suositussa yökerhossa.

Kuitenkin Helsingin-Sanomien gallupin mukaan Keskusta jatkaa edelleen kärjessä ja samoihin prosentteihin on kiilannut lähes jo viikottaisissa ryvetyksissä pyörivä SDP:

hs-gallup

 

Lähteet: Etla, Turun sanomat, iltalehti, HS, Uusi Suomi,

 

banner_money_v2_300x250

13 thoughts on “Onko Sipilän aikakausi ohi? Uhkauksia, tulevaisuuden ennustuksia tinasta ja hermojenmenetystä

  • 1.1.2017 at 21:15
    Permalink

    Sipilän on käsketty pelata AIKAA jotta matanbuchus saisi rivit kuntoon ww3:s***i saa nähdä aika on tiukilla kaikkialta repee ja pommi 20 tammikuuta lähestyy jollon trumpia EI saisi päästää virkaan vapaamuurareitten maailma alkaa luhistumaan

    Reply
  • 1.1.2017 at 21:30
    Permalink

    Täysin kykenemätön pääministerin tehtävään. Jo talon lupaus afrikkalaisia ja arabeille kertoi kaiken pään sisällöstä, ikävä kyllä.

    Reply
  • 1.1.2017 at 22:10
    Permalink

    Diktaattori Sipilän pääministerinä alkaa olla mennyttä aikaa. Oikeuskansleri Jonkan lausuntojen vähättely ja mitätöinti, ovat vakavia rikkomuksia!
    Ylen toimittajien sananvapauden estäminen oli viimeinen pisara…

    Reply
  • 1.1.2017 at 22:12
    Permalink

    Diktaattori Sipilän aikakausi pääministerinä alkaa olla mennyttä aikaa. Oikeuskansleri Jonkan lausuntojen vähättely ja mitätöinti, ovat vakavia rikkomuksia!
    Ylen toimittajien sananvapauden estäminen oli viimeinen pisara…

    Reply
  • 1.1.2017 at 22:17
    Permalink

    Sipilä samoin kuin muutkin roistot työleirille, vaikka talvivaaraan!

    Reply
  • 2.1.2017 at 07:45
    Permalink

    Noi gallupit EI pidä kyllä tippakaan paikansa oikea gallupi on FB, kaikki omalla nimellä ja KEPUT yli 7,0000 on ULOS HALLITUKESSTA ja ota kaikki elintasopakolaiset muukasi!!!!!!!!!

    Reply
  • 2.1.2017 at 07:52
    Permalink

    Sipilä on ilmeisesti omaksunut sen periaatteen että kun riittävän usein valehtelee saman valheen, siihen aletaan uskoa ja mikä parasta, siihen alkaa itsekin uskomaan. Tämä hänen talouspuheistaan.

    Reply
  • 2.1.2017 at 14:27
    Permalink

    Huru ukko koko äijä. Tinallako Se nyt on ruvennut ennustamaan.

    Reply
  • 2.1.2017 at 19:06
    Permalink

    Tuollainen Suomen tuhoaja ulos heti ja mieluiten oikeuteen vastaamaan teoistaan. Miksi joku voi olla niin ääliö että kutsuu tänne koko alamaailman elämään suomalaisten varoilla? Miksi tuo ääliömäisyyden huippu ei älyä itse erota?

    Reply
  • 3.1.2017 at 19:09
    Permalink

    Eläme Pohjoiskoreassa kaltaisessa valtiossa , jossa ei perustuslakia ei noudateta .

    Reply
  • 4.1.2017 at 05:34
    Permalink

    Sipilä otti liian tosissaan häntä arvostelleen opposition. Olisi vain todennut, että teki virheen siinä, että osallistui päätöksen tekoon Ferrafamen rahoituksesta. Tällöin ei olisi tullut melua sukulaisten firman myöhemmin saamasta kaupasta.

    Reply
  • 21.6.2017 at 19:08
    Permalink

    Lestadiolainen DIKRAATTORI siipilä luulee olevansa pohjois-korean päämies?? Olet meidän silmissä sairas kansan kiusaaja , ei tämä ole normaalia??Sinä rakastat matuja , uskon varjolla kiusaat kansaa??Tämmönen hullu uskonlahkoon sekoittanut aivosi ja et tunne mitään normaalia sääliä köyhiä kohtaan , se on hävinnyt aivoistasi??

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.