Nettipoliisi ottanut astetta kovemman linjan, nyt syynissä tavalliset FB ryhmät

Nettipoliisi Marko ”Fobba” Forss on ottanut yhteyttä normaali facebook ryhmän ylläpitäjään. Ryhmässä on 37,300 jäsentä ja ryhmän sisältö lähinnä koostuu hauskoista meemeistä ja toisia kiusottelevista kommenteista. Facebook-ryhmä Mutsit ja Faijat (sensuroimaton)

Fobban mielestä ryhmän ylläpito on vastuussa jokaisesta kommentista mitä ryhmään julkaistaan. Tosin Nykysuomen saamien kuvakaappausten perusteella Fobbalta kysyttäessä ylläpidon vastuista vastaus on, että mitään aktiivista valvontavelvollisuutta ei ole.

 

24.9.2015 yle kirjoitti asiasta, muutama lainaus:

  • Värikkään verkkokeskustelun aikana ylläpitäjät joutuvat jatkuvasti pohtimaan vastuitaan ja velvollisuuksiaan. Nettipoliisi Jarno Saarinen Helsingin poliisilaitokselta toteaa, että päävastuu on kirjoittajalla. Rikoksen taso määrää sen, mikä on ylläpitäjän vastuu, Saarinen sanoo.

  • Esimerkiksi kiihottaminen kansanryhmää vastaan on rangaistusasteikon mukaan riittävän vakava rikos, josta ylläpito voi joutua vastuuseen.

  • Sakkoasiana käsiteltävä kunnianloukkaus ei ole tässä yhteydessä riittävän vakava rikos, jotta siitä olisi seuraamuksia myös ylläpitäjälle. Saarisen mukaan ylläpito ei siis voi joutua vastuuseen, vaikka se ei poistaisi tämän rikoksen tunnusmerkit täyttävää kirjoitusta.

Nyt Fobba on samaisessa ryhmässä ottanut hampaisiinsa myös ryhmän jäsenet. Alkuperäinen postaus oli tehty lähinnä vitsinä ja kirjoituksena mihin varmasti moni tarttuu. Isossa ryhmässä yksi tapa erottua ja saada keskustelua aikaiseksi on pieni provoaminen. Ilmeisesti Fobballa on oma pieni salapoliisi ryhmässä, koska välittömästi aloituksen jälkeen Fobba on ottanut yhteyttä aloittajaan.

Mikä lienee sitten nettipoliisin nykyinen linja facebook kirjoittelussa, jos seuraaminen ja kynnys puuttua on jo tätä luokkaa?

Lähde: facebook ryhmä – https://www.facebook.com/groups/739588146180999/

67,274 total views, 8 views today

15 thoughts on “Nettipoliisi ottanut astetta kovemman linjan, nyt syynissä tavalliset FB ryhmät

  • 16.1.2017 at 22:29
    Permalink

    Samaan aikaan huijarit saavat saalistaa ihmisiä netissä. Uhreina esim toimimimen perustavat nuoret.
    Ja rikokset jäävät tutkimatta

    Reply
  • 16.1.2017 at 23:30
    Permalink

    Kylläpä on daiju virkamies…

    Reply
  • 16.1.2017 at 23:56
    Permalink

    Kuka perkele tolle on antanu nimeks fobba. Se loukkaa erään huippu jääkiekkoilijan nimeä. Ainoo oikee fobba on Peter Forsberg eikä toi kukkahattu setä yllä lähellekkään sitä. Virkamerkkiään väärin käyttävä luuseri jolle annettiin liikaa valtaa. Et pitää olla ihmisellä pätemisen tarve. Mee jumalauta kyttää niitä pedofiilejä. Terroristejä. Äärivasemmistoa. Luusis poliisilla olen tärkeempää tekemistä ku kytätä jotain fb ryhmää jossa vaan ilmaistaan mielipide ku nää muut ryhmittymät toteuttaa aikeensa. Haaloo sananvapaus vai onko se nykyään ditattori fuking sipilä suomi pohjois korea

    Reply
    • 17.1.2017 at 13:36
      Permalink

      Peter Forsberg on muuten Foppa… Ihan noin btw…

      Reply
  • 17.1.2017 at 04:32
    Permalink

    Tässä ideana on se, että ensin puututaan vain selvään rasistiseen pilkkamiseen tai kiihottamiseen ja sitten jatkossa poliittiseen kirjoittamiseen. Jo pelkkä kontrolli rajoittaa ihmisten halua puuttua poliittisiin ongelmiin jopa Facebookissa. Jos ei saa pilkata ulkomaalaista, ei saa myöskään kritisoida maahantunkeutumista jne. Kyse on USA:sta lähtöisin olevan sionistisen mediamafian aloitteesta tehdystä kontrollista. Pelottavaksi asian tekee se, että jopa tieteellisen julkaisun suomentaminen voi olla rikos kuten Magneettimedia sai kokea (45.000 € sakot Sauli Niinistön vaatimuksesta). Tuomiossa väitettiin olleen kiihotusta kansanryhmää vastaan vaikka kohteena oli sionismi – se ei ole uskonto eikä kansanryhmä vaan poliittinen mafia.
    Tästä onkin sitten jo lyhyt matka poliittisen puolueen arvosteluun – RKP:n kritisointihan on ilman muuta kansanryhmän arvostelua ja siis laitonta.
    Koko asetelma on naurettava – jos pilkkaat kansanryhmää, on oikeuslaitoksella oikeus tuhota sinut henkilönä ja henkisesti. Kyseinen kansanryhmä ei asiasta kärsi lainkaan. Norjalaisessa Suomihuumorin kirjassa on satoja kansaamme pilkkaavia lauseita – kimppuun vaan sillä saamme niistä traumoja.

    Reply
  • 17.1.2017 at 07:55
    Permalink

    Nämä nettipoliisit ja muut viimeaikoina tehokoulutetut poliisit työskentelevät erittäin häilyvällä rajapinnalla. Mitään keinoja heillä ei ole nettikeskustelua hiljentää, mutta sitä koitetaan tehdä pelottelemalla ylläpitäjiä ja antamalla heidän ymmärtää toimintansa olevan laitonta vaikka se ei sitä olisi. Tällainen toiminta johtaa ainoastaan siihen, että poliisin uskottavuus murtuu. Ei sellaiseen poliisiin voi luottaa, joka puhuu yhtä, mutta pykälät sanoo toista. Jutun esimerkki on hyvä. Se kertoo siitä, miten ylläpitäjille yritetään valheellisesti uskotella heidän olevan rikosoikeudellisessa vastuussa muiden kirjoituksista. Näin se ei kuitenkaan demokraattisessa valtiossa mene. Demokraattisessa valtiossa jokainen vastaa vain ja ainoastaan omista sanomisistaan. Demokratiassa ketään ei voida pakottaa ottamaan vastuuta muiden sanomisista.

    Reply
  • 17.1.2017 at 14:54
    Permalink

    Vallankahvassa olevat, ylikansallisia takapirujaan kieli ruskeana nuoleksivat maanpetturit taluttavat suomalaisia kuin pässiä narusta kohti orwelilaista Uuden Maailmanjärjestyksen super-tyranniaa.

    Magneettimedia otsikoi 26.10.2016 ”KV: suojelupoliisi usutettu Suomen kansallismielisten kimppuun”.

    Artikkelin mukaan mm.:
    ”Kansallinen Vastarinta (KV) uutisoi tänään, että suojelupoliisi on aloittanut kansallismielisten suomalaisten laajamittaisen ahdistelun. Julkaisu muistuttaa, ettei kenelläkään ole velvollisuutta tehdä yhteistyötä Supon kanssa.

    Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen ja keskusrikospoliisi (KRP) ilmoittivat jo huhtikuussa alkavansa ahdistella maahanmuutokriittisiä kansalaisia riippumatta siitä, epäilläänkö näiden todennäköisesti syyllistyneen rikoksiin.

    Kolehmainen perusteli stasimaista linjaansa sillä, että uhkaavalla käytöksellä poliisi voi osoittaa kansalaisille, mikä on eliitin mielestä ”hyväksyttävää käytöstä” ja mikä ei. Maahanmuuttovastaisuus ei ole ”hyväksyttävää käytöstä”.

    Poliisi on tehnyt myös parhaansa häiritäkseen maahanmuuttokriittisten mielenosoitusten järjestäjiä sekä suomalaisia, jotka ovat varoittaneet paikallisia vastaanottokeskuksista.

    Nyt myös Supo on liittynyt kulttuurimarxistiseen painostusrintamaan.

    Älä haksahda Supon uhkauksiin

    KV kirjoittaa, että Supo on pyrkinyt värväämään ilmiantajia esimerkiksi valehtelemalla ihmisille, että nämä olisivat jostain syystä vaarassa:

    ”Toisinaan suojelupoliisi ottaa yhteyttä puhelimitse. Joskus he ovat odottelemassa esimerkiksi henkilön auton vieressä, kun tämä tulee kotoa tai töistä, millä on tarkoitus saada henkinen yliote yllättämällä kohdehenkilö tämän ’kotikentällä’.

    Usein poliisi saattaa aluksi rauhoitella henkilöä kertomalla, ettei häntä epäillä mistään rikoksesta, minkä jälkeen he saattavat väittää, että henkilö voi olla ’vaarassa’, joten tämän on parasta alkaa oman turvallisuutensa vuoksi puhua.

    Suojelupoliisin tyypillisen tarinan punainen lanka on siis: ’Olet vaarassa.’

    Poliisi yrittää tehdä tarinasta uskottavamman viittaamalla johonkin ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen ilmiöön tai henkilön yksityiselämään.

    Tiedossamme on ainakin yksi tuore tapaus, jossa poliisilla oli vanhentunutta tietoa kohdehenkilön elämäntilanteesta. Kun kohdehenkilö kertoi poliisille, että tämä oli väärässä, vaihtoi poliisi lennosta tarinaansa, mutta punainen lanka pysyi samana: ’Olet vaarassa.’

    Älä siis anna poliisin pelotella itseäsi vastaavilla valheellisilla tarinoilla.

    Tällä uhkailulla ei tietenkään ole mitään todellisuuspohjaa, vaan kyse on alkukantaisesta ’olen sinun puolellasi’ -manipuloinnista, johon ei kannata haksahtaa.”

    Tahdomme muistuttaa lukijoitamme, ettei isänmaallisuus ainakaan toistaiseksi ole Suomessa rikos. Mikäli Supo ottaa sinuun yhteyttä mielipiteidesi vuoksi, on sinulla lain suoma oikeus kieltäytyä tapaamisesta ja puhumisesta.

    On mielenkiintoista, että Supo on aloittanut isänmaallisten kansalaisten ahdistelun juuri perussuomalaisten hallituskaudella.

    Vuosi sitten perussuomalaisen Jari Lindströmin johtama oikeusministeriö määritteli maahanmuuttovastaisuuden järjestäytyneeksi rikollisuudeksi.”

    Reply
  • 17.1.2017 at 15:19
    Permalink

    Magneettimedia otsikoi 25.8.2015: ”Suomen tuhoamisohjelma”

    Artikkeli alkaa seuraavasti:

    ”Julkaisemme Vesa-Ilkka Laurion 2008 kirjoittaman artikkelin ”Suomen tuhoamisohjelma”. Magneettimedia ottaa täyden vastuun artikkelin julkaisusta. Lupa julkaisuun saatu alkuperäiseltä kirjoittajalta vuonna 2011.

    Suomen ankarien sananvapauslakien vuoksi toimitus on muokannut joitain sanavalintoja. Lienee turha painottaa, ettei Magneettimedia jaa Coudenhove-Kalergin rasistista ajatusmaailmaa, joten artikkelissa esitetyt lainaukset eivät edusta toimituksen linjaa.

    Lähteenä seuraavassa artikkelissa on pääasiassa Gerd Honsikin artikkeli ”Rassismus legal? Der Juden drittes Reich? Halt dem Kalergi-Plan!” vuodelta 2005. (”Laillista rasismia? Juutalaisten Kolmas valtakunta? Pysäyttäkää Kalergi-suunnitelma!”).

    EU:n isä, kreivi Richard Coudenhove-Kalergi, oli salaliiton johtaja, jonka tavoitteena on tuhota Euroopan kansat. Jo v. 1923 hän julisti vapaamuurariveljilleen, että ”juutalaisen aatelisrodun” on tultava Euroopan valtiaaksi. Tähän pääsemiseksi eurooppalaiset tulee risteyttää aasialaisten ja mustien kanssa. Tuloksena on uusi helposti hallittava rotu vailla luonnetta.

    Coudenhove-Kalergi kirjoittaa (”Praktischer Idealismus”, v. 1925, s. 21), että tuloksena syntyneet ”sekarotuiset” jälkeläiset ovat ”heikkoluonteisia, pidäkkeettömiä, vailla tahdonvoimaa, kestävyyttä, pieteettiä ja luotettavuutta”. Euraasialaiset ja negroidiset ominaisuudet syrjäyttävät eurooppalaiset ominaisuudet.

    EU:n perustajaisä tahtoo synnyttää Eurooppaan orjien sukupolven rotusekoituksen avulla. ”Rasisminvastaisuuden” takana on koko ajan kammottava rasismi.

    Sivuilla 22/23 (e.m.t.) Coudenhove-Kalergi sanoo, että tulevaisuuden ihminen on oleva risteytys eri roduista. Euraasialais-negroidinen tulevaisuusrotu korvaa ”kansojen moninaisuuden persoonallisuuksien moninaisuudella”. Coudenhove-Kalergi visioi suurempaa Eurooppaa, todellista Paneurooppaa, joka ulottuu Vladivostokista San Franciscoon (Paneuropa 1922 bis 1966, s. 103). ”Monikulttuurinen (siis kulttuuriton) Eurooppa” on vain ensi askel rotumme vihollisten kansainväliseen diktatuuriin….”

    Reply
  • 17.1.2017 at 15:37
    Permalink

    Voisko TOi FOBbA Tehä Oikeita töitä ja ottaa oikeita rikollisia kiinni? eikä ahdistella suomenetua ajattelevia tavallisia vaaleita töissäkäyviä heteromiehiä?

    Reply
  • 17.1.2017 at 15:43
    Permalink

    NWO-blogisti otsikoi 17.1.2017 ”Missä vaiheessa nettikirjoittelusta tuli nettirikos”

    Artikkeli alkaa:

    ”Markus Janssonin, Junes Lokan, James Hirvisaaren, Olli Sademiehen, Jussi Halla-Ahon, Terhi Kiemungin, Freddy van Wonterghemin, Sebastian Tynkkysen sekä Teuvo Hakkaraisen saamat tuomiot nettikirjoittelusta ovat jo vertaansa vailla olevia tapauksia.

    Mikä siis tarkoittaa ettei enää nykypäivän 2000-luvun Suomessa saa enää kukaan meistä suomalaisista ilmaista poliittisia mielipiteitään vapaasti, ilman että niitä rajoitetaan mielivaltaisesti. Vaikka tämä kansankiihotus-ruletti onkin viime aikoina kohdistunut vain miltei ainoastaan Islamin uskonnon kritisoimiseen, niin se on silti vain pelkkää kulissia sille mitä on luvassa myöhemmin.

    Poliittisesti korruptoitu valtaeliitti aikoo sisäänajaa tämän tulevan nettisensuurin vetoamalla ensin kansankiihotukseen, jota väitetään olevan vain Islamin kaltaisten uskontojen julkinen kritisointi. Mutta heidän tarkoituksenaan olisi vielä tulevaisuudessa kieltää kaikki muukin sananvapaus internetistä kokonaan.

    Joka tarkoittaisi sitä, ettei tätäkään tekstiä saisi tähän nyt kirjoittaa ja julkaista jossain, koska muuten saattaisi jälleen tulla Pohjois-Korean eikun Suomen esivalta ja rankaista siitä käräjäoikeudessa.

    Virallisesti kansankiihotuksen (demagogia) väitetään olevan Demagogia on keino saavuttaa poliittista valtaa vetoamalla kansan tunteisiin, ennakkoluuloihin, pelkoihin ja odotuksiin käyttämällä voimakasta retoriikkaa sekä nationalistisia tai populistisia sekä uskonnollisia teemoja.

    Suomen läpimätä ja korruptoitunut hallinto on alkanut yhä useammin puhumaan luvattomasta hybridi-vaikuttamisesta, jota he eivät salli kenenkään suomalaisen harjoittavan…”

    Koko artikkeli: nwohavaintoja blogspot fi/2017/01/missa-vaiheessa-nettikirjoittelusta html
    (Laita tyhjiin väleihin pisteet – automaattinen sensuuri ei päästä tätä kommenttia pisteillä varustettuna läpi)

    Blogisti on pilannut muuten 10 pisteen arvoisen artikkelinsa sujuttamalla sekaan vääristeltyä tietoa liittyen vuoden 1918-tapahtumiin. Tämä huomioon ottaen kannattaa lukea koko artikkeli.

    Reply
  • 18.1.2017 at 01:41
    Permalink

    Mikä on esimerkiksi kansanryhmä. Onko se savolainen. Vai rikollisliiga. Poliittinen ryhmä jne. Tuleeko heidän olla suomen kansalaisia jotta kansanryhmä kriteeri täyttyy. Onko facebook rekisteröity suomessa. Jos facebookissa kirjoittaa ja se sivusto on rekisteröity ameriikassa niin täyttyykö rikosnimike suomessa. Entäs jos facebook tili on avattu muualla kuin suomessa. Tai kyseinen kirjoitus on kirjoitettu esim espanjassa ollessa. Täyyttykö rikos silti suomessa. Ja en nyt kysy foobberoisen mielivaltaista mielipidettä vaan suomen lakia. Onko tällä fobeliinillä oikeutta kiellellä kaikkia näitä tapauksia sillä meriitillä että hän on poliisi. Suomessa nyt tunnetusti poliisit tekee enemmän rikoksia kuin mikään muu ryhmittymä pois sulkien tietenkin poliitikot.

    Reply
  • 18.1.2017 at 12:55
    Permalink

    Ihmisen on johokin käytettävä aikansa ennenkuin kuolee. Toivottavasti poikkeuksetta hyvään.

    Reply
  • 18.1.2017 at 15:10
    Permalink

    Todellakin on ihmeellinen ajojahti käynnissä, miksei asioista saisi kirjoittaa omia mielipiteitään, mangneetti median tuomio aikanaan herätti minut hyvin, eikä siinä edes haukuttu juutalaisia, vaan kerrottiin totuudenmukaisesti mitä he olivat tehneet, minusta monet ongelmat johtuvat siitä miten juutalaiset kohtelevat palestiinalaisia, juutalaiset ovat pystyttäneet maailman suurimman keskitysleirin ja se on Palestiina.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.