Ulkoasiainministeriö: Turvallinen Afrikka on Euroopan etu

”Turvallisuus ja kehitys tarvitsevat toisiaan ja etenevät samaa raidetta. Sijoittamalla Afrikkaan EU sijoittaa Euroopan turvallisuuteen ja tähän työhön tarvitaan mukaan Suomen kaltaisia maita”, EU:n ulkosuhdehallinnon Afrikka-osaston päällikkö Koen Vervaeke sanoo.

 

Vervaeke puhui ulkoministeriön ja kansainvälinen rauhanvälityksen järjestön ICG:n (International Crisis Group) seminaarissa, jossa pohdittiin Afrikan väkivaltaisten ääriliikkeiden taustaa ja radikalisoitumisen syitä.

Sahelin alueen ongelmia ovat kuivuus, ilmastonmuutos, köyhyys sekä näistä nousevat radikalisoituminen ja väkivaltaiset ääriliikkeet. Liikkeillä on ollut tuhoisa vaikutus monen Afrikan maan kehitykseen. Nigeriassa toimiva Boko Haram ja useat Malissa toimivat aseelliset ryhmät ovat pakottanet tuhannet ihmiset jättämään kotinsa ja lisänneet alueen epävakaisuutta.

”Sahelin alue on erittäin hauras, siellä tarvitaan työpaikkoja, tasa-arvoa, ja kaikki ihmiset osallistavaa kehitystä. Olemme EU:ssa hyvin aktiivisia turvallisuusasioissa, sillä Afrikan tapahtumat vaikuttavat heti Eurooppaan. Ongelmiin tarttuminen on vaikeaa, koska niiden taustasyyt ovat niin moninaisia”, Vervaeke sanoo.

EU haluaa auttaa Sahelin aluetta selviämään pahenevista ongelmistaan, joiden takana ovat väestönkasvu, ympäristön kuormittuminen, äärimmäinen köyhyys, yhteiskunnallinen ja taloudellinen epätasa-arvoisuus, sisäiset jännitteet, kehittymätön sosiaalinen ja taloudellinen infrastruktuuri ja ruokapula.  Nämä ovat myös syitä pakolaisuuteen, rikollisuuteen, radikalisoitumiseen ja väkivaltaiseen ääriliikehdintään sekä laittomaan muuttoliikkeeseen, ihmiskauppaan ja siirtolaisten salakuljetukseen

EU:n hätärahastosta tuetaan varsinkin nuorten ja naisten työllistymistä.  Painopiste on ammatillisessa koulutuksessa sekä pienyritysten käynnistämisessä. Yhteisöihinsä palaavia koulutetaan ja yhteisöihin rakennetaan ruokaturvan, terveydenhoidon, koulutuksen ja sosiaaliturvan kaltaisia peruspalveluja.

Lähde: Ulkoasiainministeriö

 

2 thoughts on “Ulkoasiainministeriö: Turvallinen Afrikka on Euroopan etu

  • 18.1.2017 at 14:38
    Permalink

    Afrikkahan on turvallinen. Afrikkalalsiet ihmiset sensijaan luovat uhan toisilleen.
    Miksi siis puhutaan niin kuin Afrikka olisi tuo turvallisuus riski, kun se tosiasiassa on afrikkalaiset ja heidän kulttuurinsa.
    Sama juttu on puhuttaessa kehitysmaista. Ei sellaisia ole. On vain ”kehitysihmisiä”, jotka eivät kykene sivistyneen valtion luomiseen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.