Paavo Väyrynen: Valeuutiset ja valemediat – toistaiseksi tarvitaan vahvaa vastamediaa

Valtamedian ja vastamedian kesken käydään sanasotaa siitä, kumpi puhuu totta ja kumpi valehtelee. Molemmat ovat oikeassa. Kumpaakin on monenlaista. Pääsään­töi­sesti sekä valtamedia että vastamedia pysyvät totuudessa. Suuri osa valtamediasta ainakin pyrkii totuuteen. Sen valheellisuus on lähinnä vaikenemista ja osatotuuksiin turvautumista.

Vastamedian puolella on toimijoita, jotka levittävät tahallaan virheellistä tietoa. Valtaosa vastamediasta pysyy kuitenkin totuudessa ja pyrkii kertomaan siitä, mistä valtamedia vaikenee.

Suomessa valtamedian pitäisi kantaa huolta luotet­ta­vuu­des­taan. Muuten demokratia on vaarassa.

Kirjoitin tiistaina Uuteen Suomeen blogin Ukrainan tilanteesta.

Lähtökohtani oli Suomessa lähes täysin vaiettu uutinen, jonka mukaan Yhdysvaltain varaul­ko­mi­nis­te­rinä toiminut Victoria Nuland oli saanut Valkoisesta talosta kirjeen, jossa ilmoitettiin, ettei hänen palveluksiaan enää tarvita.

Kirjoitin, että tämäkin saattaa olla merkki siitä, että Yhdysvaltain Ukraina-politiikka on ehkä muuttumassa.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Blogini synnytti Uudessa Suomessa raivoisan keskustelun, jossa käytettiin 150 puheenvuoroa.

Puheen­vuo­roissa tuli voimakkaana esille se totuus, josta Suomen valtamedia on vaiennut: länsi­mail­lakin on raskas vastuu siitä, että Ukraina ajautui sisäl­lis­so­taan ja siitä, että sen seurauksena syntyi kansain­vä­linen kriisi, joka koskettaa meitäkin.

Valtamedia ei ole syyllistynyt yksi­puo­li­suu­teen ja osatotuuksien levittämiseen vain Ukrainan kriisin yhteydessä, vaan myös kertoessaan Georgian ja Syyrian sodista ja käsi­tel­les­sään Itämeren alueen turval­li­suus­ke­hi­tystä.

Oma lukunsa on se tapa, jolla valtamedia on käsitellyt euroalueen ongelmia ja euro­jä­se­nyyden vaikutuksia Suomen talouteen ja koko yhteis­kun­taamme.

Tällä on se murheellinen tausta, että valtamedia unohti kokonaan kriit­ti­syy­tensä ja tasa­puo­li­suu­tensa, kun esillä olivat ensin Suomen liittyminen Euroopan unioniin ja sitten euroalueeseen.

Vaikka toimit­ta­ja­polvi on osittain vaihtunut, mediat näyttävät olevan uskollisia aikanaan valit­se­mal­leen linjalle. Jos tosiasiat ovat sen vastaisia, ne saavat väistyä.

Suomessa on toki paljon hyvää journalismia. Sitä on vielä enemmän, kunhan valtamedia palaa juurilleen.

Mutta ainakin toistaiseksi tarvitaan vahvaa vastamediaa. Sitä kannattaa seurata ja tukea.

Lue: Suomenmaa

38,329 total views, 2 views today

marinated skirt steak burritos recipeNot necessarily themself. And, we do pictures on the wall, where every great routine you do in the gym you get to fill in a piece of the picture until the whole thing’s done. I’ve been using it a lot across the country catching large mouth, small mouth, and spotted bass with it too, and that’s spooning. Talking about spoons not the ones you eat your cereal with in the morning, but heavy heavy spoons. Ms. SCOTT: I agree with Roy. NBS is still an unknown stock to much of the investing world. The new CFO has a strong background in the investment banking world and is starting to put that knowledge to work. If Rooney had her cheap football jerseys big moment a few years ago, then wholesale jerseys this is Kate’s moment in the cheap football jerseys sun; her unflinching performance as Zoe Barnes in Netflix’s House of Cards proving to be a real game changer. The experience taught her to be as devious as Zoe Barnes herself when it came to saving spoilers. Currently, this is the situation where I find myself as I review potential players for my team. While doing this, I found it very interesting to see the similarities of drafting my fantasy football team, when compared to putting together a winning income portfolio. But another topic cropped up in the course of questioning: head injuries. They’re the elephant in the room for a game in which crunching collisions are a crucial part of the spectacle. When you arrive in this airport, take a train to the baggage claim area where you can collect your luggage, pick up cheap oakleys a rental car or access the parking garages and shuttle services. Cruise lines leaving from Port Canaveral (42 miles from Orlando) often pick up passengers at Orlando International Airport and shuttle them to the port.. Break the team up into smaller groups of four to six people. Give each person a sheet of paper and instruct them to write down two statements on the paper that are not true about their lives and one statement that is true. Then the real ”booster” of superior merchandising placement kicked in. ” In a previous post, I mentioned that app store games are taking more and more market share from handheld video gaming companies like Nintendo and Sony. The Sauras of South Stokes took on the Bobcats of Glenn in the opening game. The Sauras were in a hole early in this one with the Bobcats scoring seven runs in the bottom of the 1st inning. Jeffrey Kutcher, a concussion expert and director of the Michigan NeuroSport Program.”That’s not always a feasible thing to do, so more study has to be done to look at whether this tool will be valuable in Cheap nba Jerseys situations where you do preseason baselines. Given the variables, it’s possible it won’t be as valuable in that situation.”Another obvious limitation of the study, according to Kutcher, is its small size, and that athletes sparred for a relative short period of time.

4 thoughts on “Paavo Väyrynen: Valeuutiset ja valemediat – toistaiseksi tarvitaan vahvaa vastamediaa

  • 4.2.2017 at 11:48
    Permalink

    Paljollakos Paavo on tukenut ”vastamedioita” vuositasolla? Siis jokaista niistä?

    Reply
  • 4.2.2017 at 12:12
    Permalink

    Olli Rehn (kesk.) toiminta toimiessaan EU:n laajentumiskomissaarina on yksi syypää Ukrainan kriisiin. Rehn houkutteli Ukrainaa liittymään EU:hun, ymmärtämättä että Venäjä ei siitä todellakaan pidä. En pysty käsittämään, miten koulutus -ym. järjestelmämme tuottaa Rehnin kaltaisia aivan täysiä idiootteja päättämään maamme ja pahimmillaan muidenkin maiden asioita. Rehnin kaltaiset typerykset ovat syypäitä kaikkiin maailman ongelmiin.

    Reply
  • 5.2.2017 at 10:24
    Permalink

    Paavo toimii nykyisin ruplavetoisesti ja menettänyt täysin uskottavuutensa.

    Reply
  • 5.2.2017 at 11:09
    Permalink

    Euroopan unioni on mukamas rauhanliitto? Sen agressiivinen laajentuminen yhä lähemmäs Venäjän rajoja on aiheuttanut myös tämän Ukrainan tilanteen. Saksa ja Ranska ovat ajatelleet että mitä lähempänä EU:n raja on Venäjää sen parempi. Jos Euroopassa alkaisi kähinät niin taistelut käytäisi EU:n ulkorajoilla ja Saksa ja Ranska olisivat turvassa (ainakin omasta mielestään). Tämä on totuus tästä ”rauhanliitosta”. Jos joku on eri mieltä, niin perustelut vain esiin!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.