Jouko Piho – Ihmissalakuljetuksella rikastuu

Helsingin Sanomissa on tänään 13.2.2017 Annamari Sipilän kirjoittama asiallinen artikkeli ihmissalakuljetuksesta. Yleensä Hesari puolustelee maahanmuuttoa, joten oli rohkaiseva yllätys, että tässä kirjoituksessa ”Terroristi ansaitsee toisten hädällä” tuodaan esille myös maahanmuuton kielteisiä puolia.

Artikkeli alkaa toteamuksella, että Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän islamistiterroristit eivät toimi vain aatteen ajamina, vaan he hankkivat rahaa toimintansa pyörittämiseen rikollisin keinoin. Rahan lähteinä ovat esim. huumekauppa, rahanpesu, sieppaukset ja merirosvous. Tällä hetkellä paras bisnes on ihmissalakuljetus, jossa kysyntä ylittää moninkertaisesti tarjonnan. Pohjois-Afrikassa riittää loputtomasti väkeä, joka haluaa Eurooppaan hinnalla millä hyvänsä.

Sipilä on käyttänyt asiantuntijana terrorismin rahoitusta tutkinutta italialaista Loretta Napoleonia, jonka tietojen mukaan Libyasta Italiaan pääsy maksaa 4000 dollaria tai lento Turkista Tukholmaan maksaa 10 000 dollaria.

Valtaosa eli 90 % Välimeren yli yrittävistä tulee Libyasta, Egyptistä tulee 7 % ja Turkista 2 %. Läheskään kaikki asiakkaat eivät pääse perille. Välimereen hukkui viime vuonna lähes 5000 siirtolaista. Tässä Sipilä käyttää sanaa ”siirtolainen”. Minusta se on väärä sana, kun kyseessä on laiton maahantunkeutuja.

Loretta Napoleonilla on tilanteesta selvä käsitys: ”Jos olisin Pohjoismaista, panisin rajanne kiinni. Italialla ei ole rahaa eikä halua tukkia siirtolaisvirtaa.”

Napoleonin mukaan asiaan pitäisi suhtautua paitsi humanitaarisena ongelmana myös turvallisuusongelmana. Tulijoiden sekaan voi soluttautua esimerkiksi terroristeja. Napoleon sanookin suoraan: ”Rajojen avaaminen on väärin. Ei voi ajatella, että kaikki avoimuus on hyväksi. Täytyy löytyä tasapaino.” Napoleonin mukaan paras keino olisikin auttaa ihmisiä Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä.

Olen samaa mieltä. Suomenkin hallitus unohtaa turvallisuusnäkökohdat ja katsoo vain humanitaariseen hätään näkemättä sitäkään, että joukossa on hyvin paljon vain parempaa elintasoa ilmaiseksi Euroopan sosiaaliturvasta hakevia henkilöitä, joilla ei ole mitään hätää kotimaassaan. Olisi ehdottomasti parempi auttaa oikeita pakolaisia lähempänä kotimaitaan ja oman kulttuurinsa parissa.

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto ei tiennyt, mitä Välimeren venepakolaisille pitäisi tehdä, mitä minä ihmettelen suuresti. Ainoa vaihtoehto ei ole ottaa kaikki Eurooppaan änkeävät ihmiset vastaan ikään kuin Euroopan mailla itsellään ei olisi asiaan mitään sananvaltaa. Toinen vaihtoehto on palauttaa merellä tavatut kumiveneläiset takaisin lähtömaihinsa ja antaa siten selvä signaali, että Eurooppaan ei voi tulla kuka tahansa, joka haluaa tänne tulla.

Euroopan maiden hallitusten tulisi suojella omia kansalaisiaan. Nyt sitä ei tapahdu. Harjoitettu politiikka on vastuutonta ja skandaalimaisen typerää.

Jouko Piho

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1,930 total views, 2 views today

The whimsy of Davy Crockett pulling faces apart doesn’t do justice to the visceral horror of these fights or how commonplace they were. For instance, here is a passage from Gouge And Bite, Pull Hair And Scratch, a Fake Oakleys book documenting Southern mutilation karate. Realize that immediate hospital admission is a must for individuals with serious head injuries. The individual may need to be closely monitored by probes that are surgically attached Baratas Replicas Ray Ban to the brain. You’re the commissioner, aren’t you? They’ll do what you tell them, won’t they?”’I suggested we do it in Chicago, somewhere in the center of the country.’He said all the players had to do was bring clean uniforms, and show up. They set a date, and he flew out to Chicago a week early to rent a studio.Morse practiced every day that week with a local high school football team.’We practiced all sorts Fake ray bans of scenarios until we had one that worked the guys in front tossing the ball underhand, the guys in back throwing overhand,’ he said.’We also set up a sheet of plexiglass with a hole cut in it for the camera lens to poke through, so I wouldn’t get creamed by 14 footballs coming at me.’When the 14 rival quarterbacks arrived on the scheduled day, Morse had the whole thing figured out ahead of time.’These guys were famous. A Raider, Barret Robbins, he had psychological problems. He just disappeared. Sexual violence and intimate partner violence (IPV) are like weeds that keep sprouting up from the garden of professional and college football. Executives, coaches, players themselves, and even police keep trying to stomp out the weeds, but they keep growing back. Consumption is the cheap china jerseys principal driver of Internet GDP in most countries, typically representing more than 50 per cent Cheap Jerseys of the total in 2010. It will remain the largest single driver through 2016. Nevertheless, one channel had long looked impervious to the trouble: ESPN. Even as other channels suffered losses in subscriptions, the sports network was sitting pretty for one simple reason: People want to watch sports live.”You’re not going to wait two years to watch your football game,” says Shalini Ramachandran, who reports on the cable industry for The Wall Street Journal. Cowboys owner Jerry hockey jerseys Jones is trying to turn his new stadium, which has the largest video screen in the world, into a cheap oakleys miniature version of Las Vegas. During the past year the stadium hosted a fight between Manny Pacquiao and Joshua Clottey and hosted the NBA All Star game. Whether he knew it or not, Richardson’s altruistic behavior may have drawn from a fundamental psychological law: The importance of helping others is associated with an emotional reward for yourself. George Burton Adams, an American educator and historian, said it nicely: ”Note how good you feel after you have encouraged someone else.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.